SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Feel the Spirit! Spielwarenmesse, 1 tot en met 5 februari 2023

26 januari 20232023_Logo_Spielwarenmesse_de_Online.jpg

Na twee jaar absentie gaan ‘we’ volgende week weer met zijn allen naar Neurenberg! Elkaar ‘live’ ontmoeten, producten vastpakken. Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen? Wat zijn de trends? U ziet het allemaal op de Spielwarenmesse, van 1 tot en met 5 februari 2023! Het motto luidt: ‘Feel the spirit’.

“De speelgoedindustrie kijkt ernaar uit om elkaar na twee jaar afwezigheid weer  persoonlijk te ontmoeten. Dat zegt iedereen het meest te hebben gemist”, aldus Christian Ulrich namens hert bestuur van Spielwarenmesse eG. “Aan face-to-face communicatie geeft iedereen toch de voorkeur. Je maakt makkelijker nieuwe contacten, verstevigt bestaande banden. Voor zowel exposanten als bezoekers geldt bovendien dat een beursbezoek tijd én geld spaart. Efficiënter wordt het niet!”

The Specials by Spielwarenmesse
Het aanbod op de Spielwarenmesse wordt verdeeld over dertien productcategorieën die u ongetwijfeld kent. Van poppen, pluche en spellen, tot treinen, feestartikelen en de grote merken met meerdere productgroepen. Haast alles is er te vinden. Daarnaast wordt er altijd een inspirerend ondersteunend programma aangeboden met presentaties, keynotes en meer. 

Hal 3A is altijd een goed startpunt voor een beursbezoek is. Zo geeft de New Product Gallery een overzicht van nieuwe producten op de beurs. Ook de genomineerden en winnaars van de ToyAward 2023, die de dag voor de beurs bekend worden gemaakt, zijn in Hal 3A te zien. In de StartupArea presenteren zich Duitse en internationale nieuwkomers aan de bezoekers. Kennis delen staat centraal in The Toy Business Forum. Hier vinden dagelijks presentaties van experts plaats over onderwerpen als ‘digitalisation’, ‘sustainability’, ‘diversity’ en ‘trends in retail and in toys’. Tevens vinden in The Toy Business Forum de LicenseTalks plaats over de licentiebusiness. 

Een andere presentatie in Hal 3A die we aanbevelen is ToyTrends waar drie belangrijke speelgoedtrends voor 2023 in het middelpunt staan: Discover!, Brands for Fans en MetaToys. De producten die deze trends het beste weerspiegelen, komen terug in de presentatie.

Nieuw: RedNight
Op de tweede dag van de beurs, 2 februari vanaf zes uur, is er RedNight. Dit is een nieuwe netwerkavond of party waarvoor meer dan honderd exposanten potentiële en bestaande klanten in hun stand uitnodigen. Met muziek en onder het genot van een hapje en drankje kan de dag en de beurs gezellig worden nabesproken. Voor bezoekers en mediavertegenwoordigers is het ticket meteen een toegangsbewijs voor de RedNight. Aparte registratie is niet nodig. Voor meer informatie: www.spielwarenmesse.de/en/rednight-2023

Spielwarenmesse Digital
Naast het fysieke bezoek aan de Spielwarenmesse zijn er ook diverse digitale opties om met elkaar contact te houden of informatie te verzamelen en te delen. Zo kunt u nóg meer uit een beursbezoek halen. Via Spielwarenmesse Digital kunt u livestreams van verschillende evenementen volgen, zoals presentaties gehouden in het Toy Business Forum, de uitreiking van de ToyAward, de ToyTalks en meer. Spielwarenmesse Digital is het hele jaar in de lucht. Ook virtuele productpresentaties van exposanten zijn op het digitale platform te zien. Vergeet tot slot vooral niet de handige app van de Spielwarenmesse te uploaden die gesynchroniseerd wordt met Spielwarenmesse Digital. 

Ga voor alle informatie naar www.spielwarenmesse.de/en

Wij wensen u alvast een voorspoedige reis naar Neurenberg toe en goede zaken!