SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Disney 100 jaar!

20 februari 2023Disney 100.png

Dit jaar viert Disney haar 100-jarig bestaan (officieel op 16 oktober) en dat betekent dat er veel activiteiten door het jaar heen zijn gepland. De kick-off vond plaats met een commercial die in Amerika tijdens de Super Bowl te zien was. Die commercial kunt u hier bekijken.

Een aantal van de geplande Disney100 experiences in Europa:

Disney100: The Concert – een multimediale concertervaring met belangrijke muziekmomenten uit de geschiedenis van Disney, waaronder liedjes uit Belle & het Beest, Mary Poppins, Encanto en hoogtepunten uit de werelden van Pixar, Star Wars en Marvel. Data voor het concert in België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Noorwegen en Frankrijk zijn bekend. Er zullen ook concerten plaatsvinden in Nederland, Zuid-Afrika, Zweden, Polen en Tsjechië gedurende 2023. 

Disney100: The Exhibition – Dit is een tentoonstelling die Disney-verhalen tot leven brengt door middel van innovatieve technologie. De Europese première vindt plaats op 18 april in München. The Walt Disney Archives opent dan haar kluis om meer dan 250 van haar ‘kroonjuwelen’ ten toon te stellen, inclusief bijna nooit eerder geëxposeerde originele kunstwerken, voorwerpen, kostuums, rekwisieten, voertuigen en veel meer. München volgt na de wereldpremière, die op 18 februari plaatsvond in het ‘Franklin Institute’ in Philadelphia. De tentoonstelling is vanaf de herfst ook te zien in ‘ExCeL’ te Londen. 

Wonder of Friendship: The Experience - Deze pop-up ervaring vindt plaats tussen mei en oktober in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland (meer markten worden later aangekondigd) en markeert 100 jaar dynamische duo's, onwaarschijnlijke en onafscheidelijke vrienden. Bezoekers krijgen de kans om op 1.000 m2 verschillende ervaringen te beleven in vier kamers, waaronder die van Alice in Wonderland, Lilo & Stitch, The Lion King en Mickey and Friends. 

Inspelend op de 30e verjaardag van Disneyland Parijs, zal Disney haar 100e verjaardag ook daar tot leven laten komen. Om de 100e verjaardag op 16 oktober 2023 te vieren, zullen gasten worden getrakteerd op een uniek entertainmentprogramma, optredens en exclusieve Disney-activiteiten gedurende de hele dag. Ook na 16 oktober zullen speciale, nooit eerder vertoonde exclusieve activiteiten plaatsvinden in Disneyland Parijs, als onderdeel van de Disney100 vieringen.

Activiteiten in Nederland en België
Natuurlijk zal ook in ons land en in België aandacht worden besteed aan het 100-jarig bestaan. Hoe dat programma er precies uit komt te zien, was echter nog niet duidelijk. Maar denk in elk geval aan samenwerkingen met lokale partners en merken, muzikale hoogtepunten, tentoonstellingen, shows en evenementen.