SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Dixit betreedt het Disney universum

21 maart 2023Dixit logo.jpg

Met de introductie van Dixit Disney is de innovatieve bordspellenuitgever Libellud, onderdeel van de Asmodee Group, een eerste samenwerking aangegaan met Disney. Deze nieuwe ‘stand alone’ in het Dixit-universum is gebaseerd op de geliefde thema's en personages uit de films van Disney en Pixar.

Dixit Disney is een eenvoudig en luchtig bordspel van verhalen vertellen, interpretatie en giswerk. Spelers worden uitgedaagd en blij als ze een reeks kaarten met prachtige Disney-thema's onthullen. Zoek de link bij een raadselachtige omschrijving voor een van de onthulde kaarten, vind de juiste afbeelding en scoor punten.

Het artwork, van illustratrice Natalie Dombois, nam twee jaar in beslag, van ontwerp tot oplevering. Voor het maken van de 84 kaarten moest een keuze worden gemaakt uit meer dan 500 geschreven voorstellen. De uiteindelijke afbeeldingen zijn een eerbetoon aan de iconische thema's van Disney, terwijl ze trouw blijven aan de gelaagde concepten van het Dixit-universum.

"We zijn erg enthousiast over deze samenwerking", zegt Libellud Head of Studio, Mathieu Aubert. "Dixit Disney brengt twee geliefde merken samen, die waarden delen als creativiteit, inspiratie en toewijding aan kwaliteit. Deze samenwerking en de kans om artwork uit het Disney-universum te creëren, zijn een droom die uitkomt en we kunnen niet wachten om het spel naar fans over de hele wereld te brengen."

Dixit Disney wordt gereleased in de herfst van 2023 en wordt door Asmodee the Netherlands gedistribueerd.