SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Vernieuwd nijntje museum opent op 21 juni

30 mei 2023nijntje museum.jpg

Op nijntjes verjaardag, woensdag 21 juni 2023, opent het vernieuwde nijntje museum in Utrecht. Na een grote verbouwing is het museum bijna verdubbeld in oppervlakte en heeft het een nijntje museumcafé, een 360 graden projectieruimte en nieuwe themaruimtes 'de boerderij' en 'de winkel van betje big'.

Het oorspronkelijke nijntje museum, geopend in 2016, bleek enorm populair en al snel te klein voor de ruim 175.000 bezoekers per jaar. Daarom werd besloten het monumentale pand aan de Agnietenstraat in Utrecht uit te breiden. 

Het nijntje museum is speciaal ingenijntje voor museum.jpgricht voor peuters en kleuters en blijft dicht bij hun belevingswereld en op hun formaat. Kinderen kunnen er spelenderwijs leren door middel van kunst, taal en beweging. Er worden ook voorleesmomenten in verschillende talen en rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal georganiseerd. Marco Grob, zakelijk directeur Centraal Museum en nijntje museum: "Het nijntje museum is een icoon in de stad Utrecht en we zijn blij weer terug te keren naar de Agnietenstraat, dicht bij het atelier van Dick Bruna in het Centraal Museum."  

nijntje museum
Agnietenstraat 2, Utrecht
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur
www.nijntjemuseum.nl