SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Intertoys in de verkoop, Blokker en BCC volgen later

29 augustus 2023Winkelcentrum_Vier_Meren,_foto13_Intertoys - kopie.jpg

Michiel Witteveen, CEO en eigenaar van de Mirage Retail Group, heeft in gesprek met het FD aangegeven Intertoys te willen verkopen. Later gaan ook Blokker en BCC in de verkoop.

Na een turbulente periode onder investeringsgroep Alteri en Green Swan, kwam Intertoys in 2019 in handen van Witteveen’s Mirage Retail Group, waartoe ook Blokker, BCC en Miniso behoren. Het plan was om Mirage Retail Group naar de beurs te brengen, maar dat werd door de onzekere situatie in de retail, onder meer door de coronaperiode en fors stijgende kosten, afgeblazen. 

In het belang van Intertoys en de mensen die er werken, wil Witteveen (70) zorgen voor continuïteit op de langere termijn. Later gaan ook Blokker en BCC in de verkoop.

In het boekjaar dat eindigde op 31 januari 2023 had Intertoys een omzet van € 191,3 miljoen en een brutowinst (ebitda) van € 11,4 miljoen. Eind vorig jaar had Intertoys nog een coronaschuld van € 14,5 miljoen bij de Belastingdienst die inmiddels lager is. Volgens anonieme bronnen zou de keten € 70 miljoen kunnen opbrengen.