SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

75 Jaar Scrabble!

20 april 2023Scrabble 75 jaar.jpg

Scrabble, het iconische denkspel van letters en woorden, vierde in april haar 75e verjaardag! Scrabble is het geesteskind van Alfred Mosher Butts, een Amerikaanse architect met een passie voor woorden. Het spel zag in 1948 het licht en is geliefd bij jong en oud. De teller staat momenteel op 165 miljoen verkochte spellen.

Scrabble is nu beschikbaar in 30 talen en 120 landen over de hele wereld, met Oekraïens als nieuwste aanwinst sinds 2006. Voor slechtzienden is er ook een versie in braille. Scrabble heeft de tand des tijds met verve doorstaan en is een van de meest geliefde en succesvolle gezelschapsspelen ooit. Dat succes steunt op een simpel principe: het gaat er niet om hoeveel woorden je kent, maar hoe je ze op het bord legt. Scrabble blijft zichzelf bovendien opnieuw uitvinden met uitbreidingen zoals Scrabble Junior, Scrabble Trap Tiles en Scrabble Vision, dat augmented reality in het spel brengt. En in de toekomst bundelt Scrabble zijn krachten met favorieten als Harry Potter en Star Wars.

“Het 75-jarige jubileum van Scrabble is een heuglijk moment voor ons. Na al die jaren is het nog altijd een van de meest iconische gezelschapsspelen ter wereld, omdat het spel betekenisvolle banden tussen mensen van alle generaties legt en iedereen zich vrijuit laat uitdrukken dankzij de kracht van woorden”, stelt Ray Adler, Vice President en Global Head of Games bij Mattel.

Ter ere van het 75-jarige jubileum komt deze zomer de speciale herdenkingsuitgave van Scrabble op de markt. Het is de meest luxueuze versie ooit, gemaakt van meer duurzame materialen dan alle voorgaande edities, met een houten doos en blokplankjes met espressospatten, houten letterblokjes en een spelbord op een draaivoet.

Scrabble-fans over de hele wereld kunnen hun markantste Scrabble-momenten met anderen delen onder de hashtag #75yearsofScrabble.