SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Bram de Jong nieuwe voorzitter Vakcentrum

20 april 2023Harrie ten Have en Bram de Jong.jpg

De leden van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig winkeliers en franchisenemers in food en non-food (waaronder gemengde branche en speelgoedbranche), hebben tijdens de algemene ledenvergadering op dinsdag 18 april Bram de Jong gekozen als hun nieuwe voorzitter. De Jong volgt Harrie ten Have op die na 14 jaar afscheid nam van de vereniging. Als dank voor zijn verdiensten voor mkb-winkeliers en franchisenemers in het algemeen en voor het Vakcentrum in het bijzonder, werd Ten Have benoemd tot Erevoorzitter. 

Bij de foto: Harrie ten Have (l.) en Bram de Jong.

Bram de Jong kent de branches waarin de leden van het Vakcentrum een winkel exploiteren goed. Hij had zelf, als franchisenemer, een Albert Heijn, ETOS, Bruna en Blokker. Daarnaast is hij actief in de Detailhandelsraad Hoeksche Waard.  

Als voorzitter wil De Jong zich met name sterk maken voor een betere erkenning van de meerwaarde van de zelfstandig ondernemer. Beleidsmakers en beslissers op alle niveaus moeten die meerwaarde voor de (lokale) omgeving en economie zwaarder meewegen in hun beslissingen.  

Bram de Jong is voor het Vakcentrum geen onbekende. Hij was vanaf zijn start als ondernemer in 1987 lid van de branchevereniging. Van 2010 tot 2021 was hij ook lid van het hoofdbestuur. Gedurende die periode was hij nauw betrokken bij discussies over franchise en het verbeteren van de positie van de franchisenemer. Deze discussie leidde uiteindelijk tot de huidige wet Franchise. 

Tijdens de algemene ledenvergadering werd ook ETOS-onderneemster Irene Halferkamps (Rotterdam) benoemd tot lid van het Hoofdbestuur. Johannes Vasse (Intertoys) is herkozen in het Hoofdbestuur.