SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Leo en Joke Bongers met pensioen. Afhaalgroothandel Bongers sluit deuren

20 april 2023Bongers.jpg
Nog een paar weken leegverkopen en dan is het klaar. Dan gaan Leo en Joke Bongers van hun welverdiende pensioen genieten. Leuk nieuws voor henzelf, minder goed nieuws voor de klanten want de gelijknamige afhaalgroothandel in Hardinxveld-Giessendam sluit op 3 juni, na 27 jaar, de deuren.

Al zijn hele werkzame leven zit Leo Bongers in de gemengde branche. Zijn ouders hadden een winkel in Sliedrecht en hijzelf was vijftien jaar lang rayonleider bij Marskramer. In 1996 vond hij het tijd worden om voor zichzelf te beginnen en nam hij de goederenvoorraad en het klantenbestand van groothandel Helms uit Gorinchem over, die ermee stopte. In mei 1996 opende Leo met zijn vrouw Joke vervolgens afhaalgroothandel Bongers, gevestigd aan de Rijshaak 12-16 in Hardinxveld-Giessendam, met een breed assortiment aan speelgoed, huishoudelijke artikelen, g.p.a., woonaccessoires, cadeau- en seizoensartikelen.

Bewust gekozen voor liquidatieGroothandel Bongers.jpg
“Op 2 augustus bereik ik mijn AOW-leeftijd (67) en ik vond dat een mooi moment om te stoppen. Tijd voor een nieuwe fase in ons leven waar we enorm naar uitkijken. We zijn ook net voor het eerst opa en oma geworden”, vertelt Leo. Er waren geen opvolgers, evenmin is de afhaalgroothandel in de etalage gezet. “Ik had er gewoon geen geloof in dat dit zou lukken. Welke bank zou een overname van een groothandel in deze sectoren financieren? Dat gaat niet gebeuren”, legt Leo uit. “Het is al even bekend dat we de deur gaan sluiten en in de tussentijd heeft zich ook niemand gemeld met een serieus bod. Een vervanger aantrekken en zelf achter de schermen actief blijven, zagen we niet zitten. We hebben er dus bewust voor gekozen om de zaak te liquideren. We zijn nu bezig met de leegverkoop en dat gaat hard. Het grootste deel van het onroerend goed is inmiddels ook verkocht.”

Dank!
“Voor veel klanten is het vervelend dat we verdwijnen maar ze begrijpen het en gunnen het ons ook. Zo is het leven nu eenmaal”, zegt Leo tot slot. “We hebben met de afhaalgroothandel een prachtige reis achter de rug en we zeggen uit de grond van ons hart: dank aan alle klanten, leveranciers, vertegenwoordigers en medewerkers!”