SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Nu inschrijven voor Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023

20 april 2023Speelgoed van het Jaar logo 2023.png

Vanaf maandag 24 april tot woensdag 21 juni kunnen leveranciers van spellen en speelgoed zich inschrijven voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023. De verkiezing staat voor Goed Speelgoed: veilig & getest, origineel & geen namaak, kwalitatief & optimaal speelplezier biedend, zo duurzaam mogelijk en inclusief. Goed Speelgoed sluit niemand uit.

De vakjury buigt zich van 26 - 29 juni over alle inzendingen en bepaalt wie per categorie de drie winnaars zijn. De categorieën zijn gebaseerd op de NPD-indeling. Daarnaast zijn er de categorieën Duurzaam, Kidult (18+), Innovatief en Start-ups. Helemaal nieuw is de categorie Made in Holland. 

De winnaars per categorie worden intern bekendgemaakt in de week van 3 juli. Dit jaar krijgen de winnaars in de winkels een podium tijdens de Speelgoedweek van 16 tot en met 29 oktober en op het Speelgoed Festival op 4 en 5 november in de Jaarbeurs. Zo worden steeds meer consumenten bereikt.   

Op dinsdag 5 september worden de winnaars publiekelijk bekendgemaakt, daarna kan tot en met 29 oktober worden gestemd op de Publieksprijzen. Vervolgens worden op 9 november tijdens het derde Nederlandse Speelgoed Gala de winnaars gehuldigd en de Gouden Publieksprijzen uitgereikt. Op de website is het volledige deelnemersreglement te lezen en kunt u het speelgoed inschrijven.

Voor ideeën, vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met: emile@speelgoedvanhetjaar.nl