SOVD is bereikbaar op het telefoonnummer (0348) 41 97 71.

Principeakkoord overname Dreamland door ToyChamp

20 april 20ToyChamp logo.jpg23

Om haar marktpositie op de Belgische markt verder te versterken, heeft de familie Nolmans, eigenaar van ToyChamp, recent gesprekken opgestart met Colruyt Group over de toekomst van Dreamland. Die hebben er toe geleid dat ToyChamp Holding NV en Nolmans Management International BV een principeakkoord hebben bereikt met de huidige eigenaar van Dreamland, Colruyt Group, over de overname van 75% van de aandelen van Dreamland NV.

ToyChampToyChamp Pawpatrol.jpg heeft zich de voorbije jaren vooral geconcentreerd op expansie in de Nederlandse markt, waar het verspreid over het land nu 24 ‘experience superstores’ heeft. In België is ToyChamp een sterke regionale speler, met 9 winkels, waarvan 7 in de provincie Limburg. Om haar marktpositie op de Belgische markt verder te versterken heeft de familie Nolmans, eigenaar van ToyChamp, gesprekken opgestart met Colruyt Group over de toekomst van Dreamland. Uit deze gesprekken is gebleken dat beide ketens dezelfde visie delen op de speelgoedmarkt, waarbij beleving in de fysieke winkels en het inspireren van klanten centraal staan. Bovendien vullen de winkels van ToyChamp en Dreamland, met 48 winkels marktleider in België, elkaar geografisch goed aan.

“Als Belgisch faToyChamp Leeuwarden.jpgmiliebedrijf zijn we zeer verheugd om deze intentie aan te kondigen. We kijken ernaar uit om de handen in elkaar te slaan met Colruyt Group, eveneens een Belgische retailgroep, en zo een nieuw perspectief te kunnen bieden aan Dreamland en diens medewerkers”, laat Koen Nolmans, CEO van ToyChamp weten. “Het is daarbij onze intentie om de merken ToyChamp en Dreamland naast elkaar te laten bestaan, en ook de teams van ToyChamp en Dreamland los van elkaar de beide winkelformules te laten aansturen. Uiteraard zal de ruime expertise die bij beide organisaties aanwezig is ervoor zorgen dat op middellange termijn kennisdeling de beide formules alleen maar zal versterken.”