Europees platform REAP: Super Supermarkt Keurmerk uniek voorbeeld

Hoe kan nu beter worden uitgelegd waar het Super Supermarkt Keurmerk voor staat, dan door SSK ondernemers in gecertificeerde supermarkten. Daarom nodigde Stichting Super Supermarkt Keurmerk een afgevaardigde van the Retailers’ Environmental Action Programme (REAP) uit voor winkelbezoeken bij Jumbo Roel Heerschap van ondernemer en Vakcentrum Hoofdbestuurslid Roel Heerschap en bij PLUS Benders van ondernemer Geert Benders. “Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) is een uniek voorbeeld van inzet voor duurzaamheid”, aldus REAP.

Trotse deelnemer aan Europees platform over duurzaamheid

Stichting SSK is inmiddels al enkele jaren aangesloten bij REAP, het Europese retailforum over duurzaamheid. REAP is gericht op het verminderen van de ecologische voetafdruk, het bevorderen van meer duurzame producten en het goed informeren van consumenten. Deelnemers van het platform stellen jaarlijks een aantal doelstellingen vast, REAP controleert de uitvoering hiervan en publiceert de resultaten. Op deze manier wordt gezamenlijk, op Europese niveau, gewerkt aan verdere verduurzaming van de sector. REAP is een initiatief van de Europese Commissie samen met de Europese retailsector. De deelname van SSK aan het REAP platform is iets om met recht trots op te zijn.

“The SSK certification developed by Vakcentrum is itself a unique example of commitment to sustainability, which promotes and supports sustainability practices among the SMEs, guiding them towards a greener retailing using the tool of healthy competition to push them forward.”

“Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK), ontwikkeld door het Vakcentrum, is een uniek voorbeeld van inzet voor duurzaamheid, het bevordert en ondersteunt duurzaamheidsinspanningen onder MKB bedrijven en het leidt hen voorwaarts naar een groenere detailhandel door gebruik van het keurmerk als onderscheidend instrument voor een gezonde concurrentie.”

Conclusie REAP na de winkelbezoeken


Promoten van duurzaamheid vanuit de Super Supermarkt Keurmerk (SSK) supermarkt

Tips en tools om voedselverspilling thuis te voorkomen, vele lokale producten in het assortiment, een oplaadpunt voor de elektrische fiets en een breed scala aan inzamelingsmogelijkheden. Tijdens de presentaties en rondleidingen door de supermarkten is getoond op welke manieren SSK’ers zich onderscheiden door lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Duurzaamheid wordt gepromoot door onder meer bewuste (product)keuzes te vergemakkelijken en het milieubewustzijn te vergroten via diverse acties.

“SSK retailers are trying to push forward in the direction of sustainability by influencing choices and implementing education for the customers.”

“Super Supermarkt Keurmerk (SSK) ondernemers proberen duurzaamheid onder klanten te promoten door keuzes te beïnvloeden en kennis te delen.”

De bezoekers waren onder de indruk van de initiatieven die tot stand zijn gekomen. In de rapportage die over het bezoek werd opgesteld onderstreept de REAP-afgevaardigde het unieke karakter van het Super Supermarkt Keurmerk. Meer informatie over het Super Supermarkt Keurmerk (SSK), zie de website van het Super Supermarkt Keurmerk www.supersupermarkt.nl.