SSK header 1650 x 174 px

SSK ondernemers in beeld

Van klein tot groot, van starter tot 'oude rot' en van Randstad tot Noordoost-Groningen: supermarktondernemers met het Super Supermarkt Keurmerk vind je in alle soorten en maten. En door het hele land. Eén ding hebben ze gemeen: hun beleid ademt lokale en maatschappelijke betrokkenheid. Lees hier de verhalen van een aantal SSK'ers.

 

36324408_1943780935654534_6273925760268894208_n
 
Erik Kooistra - Jumbo Kooistra
Dat acht supermarkten van één eigenaar tegelijk het certificaat ontvingen, is uniek en niet eerder gepresteerd. Toch blijft Erik Kooistra, een van de eigenaren, er redelijk nuchter onder. Natuurlijk is hij erg blij met de certificering, maar het kwam niet helemaal als een verrassing. “Alle onderwerpen binnen het SSK maken namelijk al jarenlang onderdeel uit van ons bedrijfsbeleid”, vertelde Kooistra ons. “Acht jaar geleden hadden we al als doel om van een 7 een 9 te maken, om de aantrekkingskracht van de supermarkt te vergroten en zo sterker te staan ten opzichte van de groeiende invloed van e-commerce." Lees meer.

 

Arnold van Beek - Emté Renswoude
De verhuizing naar een nieuwbouwpand van 850 m2, stelde Van Beek in staat zijn supermarkt verder te verduurzamen en allerlei energiebesparende maatregelen door te voeren. “Ik vind het belangrijk dat mijn bedrijf het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) voert en dat wij voldoen aan de zeven thema’s. Het is onlosmakelijk verbonden met ons dagelijks streven naar het verhogen van de kwaliteit van de organisatie, waardoor wij ons kunnen onderscheiden ten opzichte van de concurrentie”, aldus Van Beek. “Ik ben ook blij met de ondersteuning die we krijgen van Stichting SSK. We hebben net het materiaal binnengekregen voor de groente- en fruitkalender. Daar gaan we mee aan de slag.” Lees meer.

 

 

 

Foto SSK Arnold - kopie (2)

 

IMG_4718 (1)
 
Pascal Starren - PLUS Maastricht
Pascal Starren werd in 2003 eigenaar van de Plus supermarkt, die gevestigd is in een buurtwinkelcentrum in het voormalige dorp Heugem, nu een wijk van Maastricht. Sinds 2013 is Starren gecertificeerd voor het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). De wens om zich beter te kunnen profileren was destijds de belangrijkste reden om in te stappen. Daarnaast vormden de zeven thema’s van het SSK een goede handleiding om de hele organisatie op een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Starren vindt weliswaar alle thema’s van het SSK belangrijk, toch ligt voor hem een extra accent op de lokale en maatschappelijke betrokkenheid, een goed personeelsbeleid en op het assortiment. Lees meer.

 

Albert Heijn Harry en Bianca Zweepe, Siddeburen
Tussen Harry en Bianca zijn de rollen duidelijk verdeeld: zij stuurt de kassateamleiders en draagt zorg voor de back office, hij geeft leiding aan de overige afdelingen en ontfermt zich over de commerciële en strategische kant van de winkel. Vorig jaar besloten ze samen om te gaan voor het Super Supermarkt Keurmerk. Harry: “Door het SSK bordje aan de gevel kunnen klanten zien waar we voor staan. Het zet het zelfstandig ondernemerschap kracht bij. En het is een manier om de lat nog hoger te leggen.” Na de feestelijke uitreiking, betrekken ze het SSK keurmerk regelmatig bij de communicatie, bijvoorbeeld op Facebook. Met succes. Harry: “Klanten en ook de lokale politiek zijn er gevoelig voor. Sommigen zijn zelfs echte ambassadeurs van het SSK keurmerk!” Lees meer.

 

 

 

hz (1)

 

VCN04 foto ssk (2)
 
Henk Koetsier - Spar Koetsier Koekange
Waar een kleine winkel groot in kan zijn, laat Henk Koetsier zien met zijn supermarkt Spar Koetsier in het Drentse Koekange. Van duurzaamheid tot assortiment en van lokale betrokkenheid tot afvalinzameling; op alle SSK thema’s zet de ondernemer wel tien stappen extra. Al zo’n vijf jaar geleden, vlak na de lancering van het SSK, ontving hij het keurmerk voor het eerst. Nog altijd ervaart hij de grote meerwaarde ervan, vertelt hij: “Het SSK is een toetsing en bevestiging van het feit dat we op de goede weg zijn. Het beïnvloedt ook de kwaliteit van onze winkel, ten goede. De mails en post die ik van SSK ontvang, zetten me altijd aan het denken: oja, op dat thema kunnen we nog een slag maken." Lees meer.

 

Gerrit Verstraete - Coop Verstaete, Uithuizermeeden
Gerrit vertelt: “Het SSK staat voor alles wat wij belangrijk vinden. En met het SSK bordje aan de gevel tonen we dat ook aan.” Voedselverspilling is bijvoorbeeld zo’n thema, waarvan Verstraete vindt dat hij en zijn team er verantwoordelijkheid voor moeten nemen. Daarom heeft hij bij de Stichting SSK onlangs een paar rollen stickers besteld tegen voedselverspilling, die hij kan plakken op producten die de houdbaarheidsdatum naderen. “Zo werken we aan bewustwording bij onze klanten. Want”, zo maakt de ondernemer duidelijk, “wij doen niks alleen. Onze klanten maken de winkel.” De klanten betrekt Verstraete ook op andere manieren bij het behaalde SSK keurmerk: “Wij bakken onze taarten zelf, daar komt dan altijd het SSK logo op te staan, die heb ik laten maken van chocolade. Zo komt het Super Supermarkt Keurmerk ook bij de mensen thuis.” Lees meer.

 

 

 

 

SSK COOP Verstraete - Uithuizermeeden - uitreiking 2016 - onthulling door Burgemeester Van Beek