SSK header 1650 x 174 px

SSK ondernemers in beeld

Van klein tot groot, van starter tot 'oude rot' en van Randstad tot Noordoost-Groningen: supermarktondernemers met het Super Supermarkt Keurmerk vind je in alle soorten en maten. En door het hele land. Eén ding hebben ze gemeen: hun beleid ademt lokale en maatschappelijke betrokkenheid. Lees hier de verhalen van een aantal SSK'ers.

Cindy en Rob Veltink - Jumbo Veltink
“Er is geen zelfstandig ondernemer die niet lokaal betrokken is. Daarin kun je je namelijk onderscheiden van een filiaalbedrijf. Met het SSK keurmerk kun je dat echter ook uiten naar buiten toe”, zegt Rob Veltink, SSK ondernemer uit Nijkerk, waar hij met veel enthousiasme Jumbo Rob en Cindy Veltink runt. Lees meer.
 
foto Veltink - Copy.jpg

 

20220308_121139
 
Harold van Velzen - PLUS Van Velzen
Harold van Velzen, eigenaar van PLUS Van Velzen komt uit een kruideniersfamilie. 125 jaar geleden startte zijn overgroot opa met een bakfiets als kruidenier. 26 jaar geleden startte hij zelf als PLUS-ondernemer. “Na vier jaar op het hoofdkantoor van PLUS ging het kriebelen: ik wilde ­ondernemen.” En dat is precies wat hij nu doet als SSK-gecertificeerd ondernemer in Lopik. Lees meer.

 

Jan Verbeeten, Koen Verstegen en Jolien Verbeeten - PLUS Verbeeten
Honderd jaar bestaat het familiebedrijf PLUS Verbeeten al. En vanaf het begin staan lokale betrokkenheid, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel. Het SSK keurmerk mag dan ook niet ontbreken. Dat is sinds 2013 in hun bezit. Lees meer.

 

 

 

JJK-web-landscape

 

ABBProjectSpijkenisse-3 (1)
 
Angela Platschorre-Lodder van Albert Heijn Lodder
“Als ik collega-supermarktondernemers een boodschap mee mag geven: het SSK keurmerk houdt je bij de tijd én het geeft je de gelegenheid echt onderscheidend te zijn t.o.v. andere supermarkten in de buurt.” Dit zegt Angela Platschorre-Lodder, eigenaar van Albert Heijn Lodder in Spijkenisse. Zij is de tweede generatie: haar vader startte het bedrijf in 1975 als Spar buurtsuper. Sinds 2016 is de ­onderneming SSK gecertificeerd. Lees meer.

 

Albert Heijn Harry en Bianca Zweepe, Siddeburen
Tussen Harry en Bianca zijn de rollen duidelijk verdeeld: zij stuurt de kassateamleiders en draagt zorg voor de back office, hij geeft leiding aan de overige afdelingen en ontfermt zich over de commerciële en strategische kant van de winkel. Vorig jaar besloten ze samen om te gaan voor het Super Supermarkt Keurmerk. Harry: “Door het SSK bordje aan de gevel kunnen klanten zien waar we voor staan. Het zet het zelfstandig ondernemerschap kracht bij. En het is een manier om de lat nog hoger te leggen.” Na de feestelijke uitreiking, betrekken ze het SSK keurmerk regelmatig bij de communicatie, bijvoorbeeld op Facebook. Met succes. Harry: “Klanten en ook de lokale politiek zijn er gevoelig voor. Sommigen zijn zelfs echte ambassadeurs van het SSK keurmerk!” Lees meer.

 

 

 

hz (1)

 

VCN04 foto ssk (2)
 
Henk Koetsier - Spar Koetsier Koekange
Waar een kleine winkel groot in kan zijn, laat Henk Koetsier zien met zijn supermarkt Spar Koetsier in het Drentse Koekange. Van duurzaamheid tot assortiment en van lokale betrokkenheid tot afvalinzameling; op alle SSK thema’s zet de ondernemer wel tien stappen extra. Al zo’n vijf jaar geleden, vlak na de lancering van het SSK, ontving hij het keurmerk voor het eerst. Nog altijd ervaart hij de grote meerwaarde ervan, vertelt hij: “Het SSK is een toetsing en bevestiging van het feit dat we op de goede weg zijn. Het beïnvloedt ook de kwaliteit van onze winkel, ten goede. De mails en post die ik van SSK ontvang, zetten me altijd aan het denken: oja, op dat thema kunnen we nog een slag maken." Lees meer.

 

Gerrit Verstraete - Coop Verstaete, Uithuizermeeden
Gerrit vertelt: “Het SSK staat voor alles wat wij belangrijk vinden. En met het SSK bordje aan de gevel tonen we dat ook aan.” Voedselverspilling is bijvoorbeeld zo’n thema, waarvan Verstraete vindt dat hij en zijn team er verantwoordelijkheid voor moeten nemen. Daarom heeft hij bij de Stichting SSK onlangs een paar rollen stickers besteld tegen voedselverspilling, die hij kan plakken op producten die de houdbaarheidsdatum naderen. “Zo werken we aan bewustwording bij onze klanten. Want”, zo maakt de ondernemer duidelijk, “wij doen niks alleen. Onze klanten maken de winkel.” De klanten betrekt Verstraete ook op andere manieren bij het behaalde SSK keurmerk: “Wij bakken onze taarten zelf, daar komt dan altijd het SSK logo op te staan, die heb ik laten maken van chocolade. Zo komt het Super Supermarkt Keurmerk ook bij de mensen thuis.” Lees meer.

 

 

 

 

SSK COOP Verstraete - Uithuizermeeden - uitreiking 2016 - onthulling door Burgemeester Van Beek