banner

Deelnemende Noviteiten

Voor veel bezoekers zijn de nieuwe producten een belangrijke reden om de vakbeurs te bezoeken. Daar speelt de Vakbeurs Foodspecialiteiten op in met een mooie stand bij de entree van hal 1.

Lees hieronder het persbericht van de winnende noviteiten in 2019

D8L_4553.jpgTijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is de Truffle Powder van Guiliano Tartufi door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2019 gekozen. De vakjury beoordeelt dit product als een opstapje naar een rijker leven voor de groeiende hobbykok.

Naast de Beste Noviteit heeft De Kaasfabriek de 'Beste Kaasnoviteit 2019’ in ontvangst genomen met het product Benedictus Brabantse Abdijkaas. De jury oordeelt dat deze kaas een eerbetoon is aan het oude ambacht door jonge kaasmakers.

Wederom heeft de vakjury dit jaar een speciale prijs uitgereikt aan De Stroopstooker met hun product Puur Schone van Boskoop Stroop. Deze ‘Godfather Award’ is de prijs voor een product waar iedereen blij van wordt en is toegekend vanwege de kracht van de eenvoud en van ons eigen land.

De verkiezing Beste Noviteit 2019 is een initiatief van de Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Deze stichting helpt winkeliers in de foodspecialiteitenbranche bij het verhogen van kwaliteit en het vinden van nieuwe markten. In dat kader organiseert deze stichting de Vakbeurs Foodspecialiteiten en de daaraan verbonden verkiezing van noviteit van het jaar. Onder een noviteit wordt verstaan een nieuw product, dienst of concept dat na afloop van de vorige editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten op de markt is geïntroduceerd.

Een deskundige vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. Het juryteam is samengesteld uit de bekende culinaire journalist Felix Wilbrink, Maître Fromager Evert Schönhage en voormalig ondernemer Foodspecialist Ad Kuyten.

De winnaars kregen uit handen van Felix Wilbrink een fraaie oorkonde uitgereikt.

Hieronder een overzicht van de deelnemende Noviteiten in 2019.