banner

Winnaars Beste Noviteit 2021.JPGZeeuwsche Zoute verkozen tot Beste Noviteit 2021

 
Tijdens een succesvolle eerste beursdag op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is Zeeuwsche Zoute door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2021 gekozen. Er is niets zo natuurlijk als zout uit je eigen Noordzee winnen. En toch was het verboden, in 1998 is het verbod op zoutzieden opgeheven. En nog duurde het 20 jaar voordat iemand bedacht dat Zeeuws zout zo’n prachtige aanvulling op onze vaderlandse dis kan zijn.

Naast de Beste Noviteit heeft De Groot-Verburg de 'Beste Kaasnoviteit 2021’ in ontvangst genomen met het product Uut Hooi. De jury oordeelt deze kaas als een verschrikkelijk mooie kaas, de drie juryleden zijn overrompeld van dit product. Wat een idee om een koe hooi te voeren en dat als marketingconcept te gebruiken.

Wederom heeft de vakjury dit jaar een speciale prijs uitgereikt aan Brandt & Levie met het product ‘Pastasaus van verse Venkelworst BIO’. Deze ‘Godfather Award’ is de prijs voor een product waar iedereen blij van wordt en is toegekend doordat de worstenmaker de worst in een pastasaus verwerkt. Zo heb je nooit meer overschot. Alles is keurig in blik gestopt. Je hebt lekker, lekkerder en dan Brandt & Levie.

De verkiezing Beste Noviteit 2021 is een initiatief van Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Deze stichting helpt winkeliers in de foodspecialiteitenbranche bij het verhogen van kwaliteit en het vinden van nieuwe markten. In dat kader organiseert deze stichting onder andere de Vakbeurs Foodspecialiteiten en de daaraan verbonden verkiezing van noviteit van het jaar. Onder een noviteit wordt verstaan een nieuw product, dienst of concept dat na afloop van de vorige editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten op de markt is geïntroduceerd.

Een deskundige vakjury, onder leiding van voormalig culinair journalist Felix Wilbrink heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. Het juryteam is verder samengesteld uit de bekende culinaire journalist Puck Kerkhoven en voormalig Foodspecialist Henri Stoffelsen. De winnaars kregen uit handen van Felix Wilbrink en Puck Kerkhoven een fraaie oorkonde uitgereikt.

Deelnemende Noviteiten

Nieuwe producten zijn een belangrijke reden om de beurs te bezoeken. Daar speelt de Vakbeurs Foodspecialiteiten op in met de Noviteitenstand in hal 1. Alle ingeschreven noviteiten worden daar geëtaleerd. Een vakjury zal uit dit aanbod de Beste Noviteit 2021 selecteren. De winnende noviteit wordt op maandagavond 19.00 uur bekend gemaakt. Bezoekers kunnen alle noviteiten tijdens de gehele beurs bezichtigen.

DeJong Cheese - Alphenaer gerijpte geitenkaas truffel

Een heerlijk romige en zachte gerijpte geitenkaas met witschimmelkorst, gecombineerd met de aromatische tonen van zwarte, Italiaanse zomertruffel. Een bijzonder lekker huwelijk tussen twee smaken waarmee een salade met geitenkaas écht een uplift krijgt.
Zijerveld, stand 113

Ambachtelijke advocaat

Ambachtelijke gemaakte advocaat, volgens Belgisch recept, in 8 unieke smaken (228ml): Traditioneel, Speculaas, Limoncello, Amaretto, Karamel, Irish Cream, Cappuccino en Chocolade. Advocaat kan je traditioneel serveren in een likeurcoupe met een lepeltje bij de koffie. Advocaat doet het ook geweldig bij allerlei desserts en zoete bereidingen als chocolademousse, op ijs of op pannenkoeken en wafels.
Foodelicious, stand 253

Appel-Peer & Gember vruchtensap

Gember is een bloemplant waarvan wij met name de gedroogde of verse wortel kennen. Behalve de gezonde werking die aan gember toegeschreven wordt (verbeterd immuunsysteem, helpt bij gewichtsverlies, vermindert maagklachten) is ook de verfrissende smaak kenmerkend. In combinatie met de zacht-zoete smaak van Hollandse peren geeft dit een verrassende smaakbeleving.
Schulp Vruchtensappen, stand 243

Biologisch Appel-Gembersap

Biologische 'sLandsBeste Appel-Gembersap: de subtiele licht pittige smaak van gember combineert perfect met het zoetzure karakter van onze appels. We persen verse appels tot sap en voegen hier naast een vleugje gembersap niets aan toe. Het sap wordt licht gefilterd, gepasteuriseerd en gebotteld. 100% puur natuurlijk sap zonder toevoegingen en 100% biologisch, in 250ml en 750ml glazen fles.
‘sLandsbeste, stand 140

Biologische Waterbuffelkaas

Waterbuffels geven aanzienlijk minder melk dan koeien. Eén waterbuffel geeft slechts 2.000 liter melk per jaar. Buffelmelk is van nature voedzaam en heeft een zachtere smaak dan koemelk, met veel meer calcium, vetten en eiwitten (een vetpercentage van acht tot tien procent). Inmiddels liggen de eerste kazen in het rijpingspakhuis bij MAAZ Cheese. Deze noviteit is mooi op leeftijd per heden te bestellen!
MAAZ Cheese, stand 127

Boerenfamilies kaasmerk

De boerenkaasconsument kiest uiteraard vooral voor smaak, maar hij of zij waardeert het steeds meer om de herkomst van de kaas te kennen. Door die kennis voelt de consument zich verbonden met het product en dat stimuleert loyaliteit. Het merk Boerenfamilies helpt u als markthandelaar deze verbinding te leggen.
Zijerveld, stand 113

Bosvruchten-balsamico compote

Smaakvolle en rijke compote van rode bosvruchten in gerijpte balsamico azijn. Verrassend in combinatie met gekookt, gedroogd of gerookte vlees- en wildspecialiteiten, paté, kaas, cake, brood of toast met boter, ijs, mousse, yoghurt en flensjes. 100 % natuurlijke ingrediënten, zeer verfijnd van smaak. Een topper voor de komende feestdagen!
Voets Specialiteiten, stand 338

Choc ’n Dip

Een verse aardbei, stukjes ananas, sinaasappel of peer even dippen in heerlijke Callebaut chocolade? Wat dacht je van een stukje nougat of een marshmellow? Met Choc ’n dip creëer jij je eigen delicatesse! Choc ’n dip is makkelijk te gebruiken en kan zomaar het puntje op de i zijn van uw barbecue, feestje of gewoon een avondje op de bank.
Delmo Groothandel, stand 134

Crema van pecorino en truffel

Een romige specialiteit van ruim 30% Pecorino Romano DOP kaas met 3% zwarte truffel. Lekker met een dipstokje bij een goed glas wijn maar ook heerlijk als een topping op een vleesgerecht of pizza en als saus bij een feestelijke pasta. Een sandwich met gegrilde groenten in combinatie met deze crème is niet te versmaden.
Voets Specialiteiten, stand 338

Crème van balsamico met peer en walnoot

De volle smaak van de reductie van balsamico met het zoete van de peer en het karakter van de walnoot maakt dit product bijzonder. Lekker op een salade, met alle varianten kaas, maar ook passend bij vleeswarenspecialiteiten. De fabrikant geeft nog als tip: bij pizza of flammkuchen, fruitdesserts en bij verse (zoete aardappel) frietjes!
Voets Specialiteiten, stand 338

Crunchy chips met kruiden van Kreta

Zeg je chips dan zeg je Superbon! Chips met echte aardappelsmaak en een lekkere crunch! Verfijnd in zout met een mooie snuf Kretenzische kruiden. Lekker krokant gebakken en verpakt in een superleuke zak!
Voets Specialiteiten, stand 338

Cum Laude Boeren Meesterwerk

Tijdens de jaarlijkse Cum Laude Awards worden de beste boerenkazen verkozen. Hier winnen betekent groot vakmanschap, maar als je jarenlang telkens weer opnieuw wint kan dat gerust een echte meesterprestatie worden genoemd. Onder de noemer ‘Meesterwerk’ heeft u bewezen de beste kaas in huis voor de meest fervente kaasliefhebbers. De beperkte oplage wordt exclusief beschikbaar gesteld aan de vakspecialist.
Zijerveld, stand 113

De Beste Laurierdrop Ooit

De nieuwe drop in de lijn van Klepper & Klepper. Zoals altijd zonder gluten en gelatine, maar dus mét zuivere Nederlandse laurierolie.
Klepper & Klepper, stand 341

Dolcital Cristalli Nougat

Cristalli nougat is de nieuwe manier van het produceren van dit delicate product; een specialiteit van onze Italiaanse producent Dolcital. In dunne plakjes gesneden, brokkelig en zacht tegelijkertijd. De innovatieve vorm is gemakkelijk te eten zonder vieze handen te krijgen! Deze versie is gemaakt met 50% amandelen. Prachtige en smaakvolle decoratie van luxe desserts. Verkrijgbaar in plastic voor losse verkoop of in luxe weckpot.
Voets Specialiteiten, stand 338

Friese kaas van Lacaune schapen

Friese Ooister Mild en Ooister Pikant is een heerlijk smedige schapenkaas met een romig milde smaak. Ideaal voor ontbijt of lunch, maar ook een lekkernij voor bij de borrel. Een ware toevoeging voor uw (streek)assortiment. Afkomstig uit Hilaard, Friesland met melk van Lacaune schapen. De melk bevat een hoog vetgehalte en is rijk aan eiwit, doordat de dieren gras eten van de rijke, zware Friese klei.
Zijerveld, stand 113

Gedroogd Kaki Fruit

Onze gedroogde Kaki is 100% natuurlijk (en Vegan) en bevat géén toegevoegde suiker. Door het speciale droogproces blijft er nog steeds 19 % vocht behouden en daarmee ook alle rijkelijk aanwezige antioxidanten, vitamines en mineralen. Kenmerkend zijn de prachtige kleur, structuur en smaak. Heerlijk om o.a. te serveren bij het ontbijt, dessert, salade, yoghurt, kaasplankje of als gezonde snack!
Geobas, stand 216

Gekarameliseerde amandelen

Catànies zijn de meest symbolische creatie van Cudié: een onweerstaanbare combinatie van noten en chocolade. Ze worden met de hand gemaakt met de allerbeste amandelen: de Mediterrane Marcona. Deze worden bedekt met heerlijke witte praliné en een omhulsel van de beste kwaliteit (cacao) poeder. Catànies zorgen voor elegante smaken in je mond dankzij de combinatie van hun zorgvuldig gekozen ingrediënten.
Voets Specialiteiten, stand 338

Gember- en Kurkuma-shots

Trots presenteren wij voor het eerst op deze beurs onze gezonde en gemakkelijke gember- en kurkumashots. Ideaal om gemberthee, sappen, cocktails, roerbakgerechten e.d. een boost te geven. Van farmer tot sap, wij beheren de totale keten, dus kwaliteit is gegarandeerd. Kom zeker even bij ons proeven!
Go Now, stand 034

G’nger puur gembersap

G’nger vindt dat gembersap van nature al pittig genoeg is. Daarom heeft G’nger naast de selectie van de beste ingrediënten, helemaal niets nodig. Geen toegevoegde suikers, geen kunstmatige smaakstoffen. Dit maakt dat G’nger laag in calorieën is, maar door de grote hoeveelheid aan gember zijn pittige smaak behoudt. Het is dus 100% natuurlijk, biologisch en zonder toegevoegde suikers.
G’inger, stand 305

Hartige koekjes bij bier en wijn

Kies eerst je koekje en dan ... kies je welk drankje daarbij past ... wordt het een Chardonnay of toch een speciaal bier? The Drinks Bakery uit Schotland heeft diverse smaken hartige koekjes ontwikkeld. Ieder koekje matcht weer met een specifiek drankje zoals een blond bier of een chardonnay, waardoor het drankje beter tot haar recht komt.
Bommel & Bommel delicatessen, stand 267

Kaki Siroop

Deze 100% pure siroop zonder toegevoegde suiker, is gemaakt van de heerlijke Kaki soort genaamd: ''Hyachia'' . Hij heeft een mooie glanzende ''stroperige'' structuur en is lekker zoet en uniek van smaak. Deze smaakvolle en kwalitatief hoogwaardige siroop, is bijzonder geschikt om o.a. te serveren bij salades, pannenkoeken, desserts of een heerlijke kaas (plank)!
Geobas, stand 216

Kaltbach Gold

De meester-kaasmakers van Kaltbach leveren met de Kaltbach Gold een nieuw pronkstuk af. De Gold heeft het perfecte smaakprofiel: een subtiele maar pikante smaak met een karameltoets wat zorgt voor een ideale balans. Deze Zwitserse halfharde kaas rijpt 6 maanden in de beroemde Kaltbach-grot waar de kazen worden gewassen met het geheime Kaltbach water.
Emmi Benelux, stand 129

Koekjes van bierbostel

Met als doel ZERO WASTE en CO2 neutraal te produceren is MAD LAB zich gaan toeleggen op innovatieve producten. Zij maken o.a. koekjes van bierbostel. Nadat bier gebrouwen is houd je granen over, het zo geheten bierbostel. Uit elke 1.000 liter bier, houd je 300 kilo bierbostel over. Dit 'restproduct' zit boordevol vezels en eiwitten en geeft een unieke smaak.
Bommel & Bommel delicatessen, stand 267

Koffieconcept voor speciaalzaken

Hesselink levert al jarenlang geweldige koffie aan de B2B-markt. Nu is er voor de klant van speciaalzaken een uitgekiend concept om ook de consument thuis van deze topkwaliteit te laten genieten. Horecakwaliteit voor de delicatessenwinkel. Vers gebrand, uit eigen branderij, 100% gecertificeerd en hoogste kwaliteit (hand picked & high grown).
Koffiebranderij Hesselink, stand 145

Long chips

Long Chips, originele smaakvolle lange chips in fraaie verpakkingen van 75 gram, verkrijgbaar in diverse smaken.
Dolci Baci, stand 255

Lutjewinkel1916 Intens & Royaal

De kwaliteitskazen van Lutjewinkel1916 zijn herkenbaar aan het unieke kleurpalet en aan het karakteristieke rijke smaakpalet. Lutjewinkel1916 Intens & Royaal is vanaf dit jaar de nieuwe topsmaak! Vakkundig bereid door de kaasmakers van Lutjewinkel. In de grootste kaasvaten met een awardwinning receptuur. Na minimaal 2 jaar zorgvuldige rijping is dit Noord-Hollandse meesterwerk de allerlekkerste brokkel bij de borrel.
Zijerveld, stand 113

Mandarinetto mandarijnendrank 

Compagno Mandarinetto is een ambachtelijk gemaakte mandarijnendrank. Deze maken wij van biologisch geteelde mandarijnen uit Italië. Het is een verfrissend drankje waarin je de zoetheid van de mandarijnen proeft. In combinatie met een lager alcoholpercentage is dit een heerlijke basis voor bijvoorbeeld een Spritz.
Compagno Mandarinetto, stand 249

Meester-Affineurs Double Dutch

Een unieke specialiteit van Meester Affineurs, bestaande uit een romige laag koemelkkaas van het MRIJ-ras (Maas- Rijn-IJssel) en een laag Saanen geitenkaas, gescheiden door een subtiel aslaagje van druivenbladeren.
Kaashandel Remijn, stand 114

Natural Spices kruidenmixen

Kruidenmixen met minder suiker en zout dan reguliere mixen, in een milieuvriendelijke verpakking van papier en kurk.
Natural Spices, stand 307

Ovengebakken pita chips

Dunne en krokante ovengebakken pita chips met 6 % extra vergine olijfolie van onze Italiaanse fabrikant La Mole. Een onderscheidend zoutje dat goudbruin en extra luchtig en knapperig is doordat het twee keer in de oven wordt gebakken. De verpakking is grappig en toont op onderscheidende wijze de diverse smaken.
Voets Specialiteiten, stand 338

Pasta colorata

Meer kleur op je bord, ‘Eet de regenboog’ je brein vindt dit fijn. Daarom deze vrolijke gekleurde Pasta. De kleuren zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Er zijn allerlei bereidingen voor te verzinnen: Pasta colorata is te combineren met de traditionele pasta, het geeft kleur aan je groene salade en voor ieder seizoen is er de juiste kleur. Kleur voor de feestdagen en kinderen zijn er gek op!
La Dispensa, stand 280

Pastasaus met venkelworst 

De liefde voor worst begon toen we nog in de keukens van toprestaurants stonden. Nu zijn we de keuken weer ingedoken voor iets nieuws: pastasaus met verse venkelworst. Onze biologische pastasaus is gemaakt zoals de Italianen de klassieke ragù maken, namelijk met huisgemaakte soffritto, met onze eigen venkelworst en een scheutje rode wijn. Buon appetito!
Brandt & Levie, stand 125

Pittige kruidenbotermix

Wilt u een uniek product toevoegen aan uw assortiment? Word dan verkooppunt van onze kruidenbotermix. De mix is uniek, oranje, licht pittig en een ware smaaksensatie zoals u nog nooit heeft geproefd! Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op onze website (kruidenboterkruiden.nl) of kom proeven bij onze stand. (005)
Eetcafé ’t Centrum, stand 005

Portugese Pompoenjam

Deze specialiteit uit Portugal is rijk aan pompoen (resp. 54 en 70 %) afhankelijk van de variant met een vleugje citroen en kaneel. De potten van 180 gram bevatten eveneens walnoot. Vanzelfsprekend perfect bij een pittige kaasvariant, zoals roquefort maar ook een oude boeren- of geitenkaas. Tevens een mooie smaakmaker bij winterse gerechten, zoals wild met aardappelpuree en spruitjes.
Voets Specialiteiten, stand 338

Romige hooikazen

UUTENTIEK is authentieke, ambachtelijk bereide, romige hooikaas met een knipoog naar de Oostenrijkse bergkaas. De kaas is een smaaksensatie, even prachtig als de korst. TRADUUTIONEEL is  traditioneel bereide hooikaas met de smaak van vroeger. Een smeuïge klassieker voor de echte kaasliefhebber.
De Groot-Verburg Kaas, stand 123

Rommeke roomkaas

Verse roomkaas met kruiden, vrij van overbodige geur- en smaakstoffen. Ideaal om uit te smeren of te gebruiken als dip.
Zijerveld, stand 113

Salamaggio

Een noviteit? Eerder het best bewaarde geheim uit de 19e eeuw. Kaas met een hart van salami. Ontstaan tijdens de Italiaanse emigratie naar Amerika. Vleeswaren waren tijdens deze periode namelijk verboden om mee te nemen. De zuid Italianen kwamen met een briljante idee: het verstoppen van salami in kazen. En zo is deze gouden combinatie geboren! Zowel naturel als gerookt leverbaar.
Mercato Italiano, stand 226

SpreadZ Rijke Hazelnootpasta

De lekkerste hazelnootpasta, met maar liefst 14% hazelnoten. Heerlijk smeuïg en makkelijk smeerbaar voor op je boterham, lekker op de pannenkoek of je ijsdessert. Geproduceerd zonder palmolie.
CaramelZ, stand 027

Weda Coins

De snelste en slimste software voor jouw kassa’s + weegschalen. Ontdek de onbegrensde mogelijkheden en integraties voor nog meer snelheid en gemak. Weda Coins helpt jou te focussen op dat wat echt belangrijk is, jouw klanten!
Weda, stand 237

Zeeuwsche Zoute

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. Nederlands enige ambachtelijk zoutziederij Zeeuwsche Zoute blaast deze traditie op een prachtige manier nieuw leven in met een zoutkristal waarin alle unieke mineralen uit de Oosterschelde bewaard zijn gebleven. Het resultaat is een heerlijk zout met een volle, rijke en zachte smaak. In de varianten: puur, gerookt, wakame (een zeewiersoort), zeekraal en zwarte knoflook. Een topper voor de speciaalzaak, verkrijgbaar in molens, glazen potten en luxe kokers.
Zeeuwsche Zoute, stand 032