Deelnemende Noviteiten
Nieuwe producten zijn een belangrijke reden om de beurs te bezoeken. Daar speelt de Vakbeurs Foodspecialiteiten op in met de Noviteitenstand in hal 1. Alle ingeschreven noviteiten worden daar geëtaleerd. Een vakjury heeft uit dit aanbod de Beste Noviteit 2022 geselecteerd. De winnende noviteit is op maandagavond 19.00 uur bekendgemaakt. Bezoekers kunnen alle noviteiten tijdens de gehele beurs bezichtigen.
Aardbei chilipeper jam
Heerlijke aardbeienjam van Quinta de Jugais uit Portugal, met het pittige van chilipeper. Ontwikkeld om te combineren met kaas. Met maar liefst 54 procent aardbei.
Quinta de Jugais, stand 409
App voor e-commerce
De online en fysieke winkel ervaring groeien steeds dichter naar elkaar. Local Heroes overbrugt het gat tussen online en offline met een zeer eenvoudige app voor de ondernemer waarin de winkelinformatie, het assortiment en de orders beheerd kunnen worden. Klanten kunnen eenvoudig vooruitbestellen. Het gemak van online nu ook offline!
Local Heroes, stand 156
Bellini Originale
De Bellini is een vermaarde klassieke cocktail, in 1948 bedacht door Giuseppe Cipriani, bartender in Harry’s Bar in Venetië. Voor een Bellini kneus je een witte perzik tot puree, een paar druppels sap van wilde frambozen voor de kleur en dan 2/3 Prosecco erbij. Van Canella is de Bellini nu ook gebotteld te koop. Puur, glutenvrij, caloriearm en met maar 5% alcohol.
Wijnimport Jos Rijnaarts, stand 122
Bockbier Wilde Kerst
Dit bockbier, gebrouwen uit donkere moutsoorten, doet meteen denken aan een sfeervolle kerst bij een knapperend haardvuur. De smaak is iets zoetig met een prachtige moutsmaak door gebrande mout. Met nagisting op fles, smaakvol tot ver na de kerst door een vleugje kruidnagel.
Hert Bier, stand 036
Boerderijkaas met uitjes
Uidammer is de naam van een nieuwe kaas van de boerderij. Rijkelijk gevuld met Amsterdamse uitjes van Kesbeke.
Verburg Kaas, stand 121
Courgette-risotto
Carnaroli, de koning onder de rijstvarianten geschikt voor het maken van echte Italiaanse risotto is de basis voor deze exclusieve risotto. Risotto als gerecht past perfect in de huidige trends – slow foods, vegetarisch, veganistisch en glutenvrij. Een gerecht dat je met geduld en aandacht bereid: de zorgvuldig gedroogde courgette geeft meer smaak dan verse courgette.
Cordero, stand 416
Dokkumer dip
Onze nieuwste creatie: DE DOKKUMER DIP! Op basis van een luchtige roomkaas, een unieke specerijenmix en een vleugje mosterd is dit dé nieuwe hit! De roots van dit receptuur liggen in Dokkum, en dat blijkt niet alleen een hardloper in Friesland te zijn. Deze spread heeft alles in huis en is uitstekend voor bij de borrel, om te dippen of op brood.
Creare Salades, stand 211
Gekruide sinaasappelzeste
De Nona Spritz is een gebalanceerde mix van gedistilleerde kruiden, op basis van sinaasappelzeste en bloedsinaasappel, met een subtiele toets van bittere gentiaanwortel. Ontwikkeld op basis van hoogwaardige, 100% natuurlijke ingrediënten. Mix met tonic en je hebt het perfecte alternatief voor een alcoholvrije Spritz cocktail.
Nona Drinks, stand 150
Gepeperde oude kaas
Deze Wyngaard Explosion is 10 maanden traditioneel op houten planken gerijpt, waar de natuurlijke variaties van temperaturen en vochtigheid diepe en complexe smaken veroorzaken. De oude kaas gecombineerd met de hete Spaanse pepers zorgt voor een intense smaakbeleving. Eerst is de diepe smaak van de oude kaas te proeven, waarna de Spaanse peper zorgt voor een explosie.
Wijngaard Kaas, stand 317
Geroosterde, gekruide cashewnoten
Ovengeroosterde, fairtrade cashewnoten in vier avontuurlijke smaken. Voor bij de borrel of als chrunchy ingrediënt bij vele gerechten. Gekruid met avontuurlijke combinaties: granaatappel met tijm, komijn, gember of karamel met kaneel en lievevrouwbedstro.
Met fairtrade-certificaat, geteeld en verwerkt door boerenfamilies en een notenfabriek in Burkina Faso.
The Nutty Farmer, stand 028
Grillworst met Boeren Goudse Oplegkaas
Het beste van twee werelden; een ambachtelijk gemaakte grillworst met 18 maanden gerijpte Boeren Goudse Oplegkaas. Handgemaakt met vlees van goedgehouden dieren en zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Een kruidige grillworst met de onmiskenbare volle rijke smaak van rauwmelkse Boeren Goudse Oplegkaas.
Stichting Boeren Goudse Oplegkaas, stand 007
Hete honing
Deze heerlijke zoete honing is gemengd met hete peppers (‘chilli-infused’) en vormt zo de perfecte combinatie tussen zoet en pittig.
De Vlijtige Zusjes, stand 235
Kaas van grasgevoerde blaarkop
Deze melk voor deze kaas is afkomstig van de raszuivere Groninger Blaarkop-koeien van natuurboerderij Eytemaheert, een toekomstgericht landbouwbedrijf, op het gebied van de natuurinclusieve kringlooplandbouw, dat zo wil helpen de Nederlandse landbouw te verduurzamen. De koeien worden voor 100% grasgevoerd.
Intercheese Holland, stand 295
Kaasetiketten via webshop
Via de webshop van Eshuis kan de kaasproducent kaasetiketten bestellen wanneer het hem uitkomt: zijdevloei kaasetiketten, binnen een paar klikken te bestellen. In verschillende formaten, ontwerp eenvoudig te uploaden, binnen vijf werkdagen in huis. Wel slechts mogelijk voor kleine oplages.
Eshuis, stand 308
Kaltbach Truffel
De machtige rotsen van de zandstenengrot en de sterke handen van de grotmeesters creëren de meest wonderlijke kazen van Kaltbach. Zo is ook het nieuwe meesterwerk gecreëerd: Kaltbach Truffel. Deze romige kaas is verrijkt met verse truffel en heeft een textuur die smelt in de mond, waardoor hij dankzij zijn exclusieve recept populair zal worden onder de liefhebbers.
Emmi Benelux, stand 119
Muhammara spread
Deze Muhammara spread is afkomstig uit Syrië. In een paar jaar tijd heeft het overal de harten gestolen. Pineut brengt het in haar borrelassortiment in een fijn potje. Een basis van gedroogde paprika en tomaat, beide gered van verspilling. Samen met granaatappelpitjes, zonnebloempitten, knoflook, oregano en wat chili. Voeg zelf een beetje water en olijfolie toe en meng even met de staafmixer.
Pineut, stand 403
Pizzattone
Pizzattone is de kerstdelicatesse panettone, maar dan in een hartig jasje. De Pizzattone is verrijkt met tomaten, julienne mozzarella en oregano. Voor tijdens de kerstbrunch of om te beleggen met bijvoorbeeld parmaham, mozzarella, pesto, zongedroogde cherrytomaatjes en balsamicoazijn.
Mercato Italiano, stand 258
Rabel ajo negro
Goed gerijpte schapenkaas uit La Mancha, verrijkt met gefermenteerde knoflook. Een ware smaaksensatie!
Zijerveld Cheese, stand 112
Rauwe honing met superfoods
Deze rauwe honing uit Cyprus is onverhit, ongefilterd en onbewerkt. Met behulp van verschillende samenstellingen van superfoods zijn deze varianten honing in staat de gezondheid een gewenste boost te geven. De varianten: Immuniteit, Antioxidant, Relax en Puur.
Andgow, stand 148
Repen voor nieuwsgierigen
Voor wie geen gewone chocoladereep wil zijn er Bonkers Bars van Barú. Boordevol heerlijke ingrediënten, in funky combinaties. Dit zijn dé chocoladerepen voor nieuwsgierige geesten en hongerige monden.
Barú, stand 424
Rijk gevulde broden
Violetta Amarena Chocolade is gevuld brood met amarene kersen, cranberries, rozijnen, hazelnoten en chocolade, gedecoreerd met sesam en eetbare bloemen. Violetta Vijg Dadel Chocolade is gevuld brood met dadels, vijgen, rozijnen, hazelnoot en chocolade, gedecoreerd met sesam en eetbare bloemen. Heerlijk bij ontbijt, brunch, koffie, thee en wijn of port, met roomboter, kaas of lekker naturel.
Proast, stand 433
Rijke Engelse bierchutney
Van Stokes is deze unieke, rijke chutney, gemaakt met Engels bier, wortel, appels, dadel en een selectie van kruiden. Voor verwerking in vleesgerechten zoals gehaktballetjes en worstenbrood, of om te serveren bij kaas.
Voets Specialiteiten, stand 410 + 421
Sherrystroop
Stroop uit de keuken van de bekende Ernesto, maar dan gemaakt van het druivenras Pedro Ximénez. Deze sherrystroop wordt gemaakt met natuurlijke producten: venkel, sinaasappel, kruidnagel en laurier. Hierdoor heeft de stroop een heerlijke dropachtige-krent smaak. De stroop is lekker bij stevige kazen, maar ook met een mooie ham of paté. In de keuken fantastisch bij wild en stoofschotels.
Ernesto Portstroop, stand 417
Snack fuets
Van El Pozo is deze handige verpakking met 7 mini fuets. Lekker voor onderweg en om tussendoor te snacken. Gemaakt van puur varkensvlees. Deze mini fuets bevatten geen kunstmatige kleurstoffen en zijn glutenvrij. Ongekoeld houdbaar dus leuk in geschenkpakketten.
Voets Specialiteiten, stand 410 + 421
Software voor integratie van winkelsystemen
Weda Coins is een gebruiksvriendelijk softwaresysteem voor een snellere en efficiëntere verwerking in de winkel. Het biedt de gebruiker altijd en overal toegang tot kassa’s en weegschalen. Alle apparaten en software worden samengebracht in de cloud voor een razendsnelle totaaloplossing en volledige grip op de onderneming.
Weda, stand 310
Tony’s wensrepen
“Je wordt bedankt.” Wensrepen van Tony Chocolonely voor wie je dan ook wil bedanken voor van alles en nog wat. Deze eerste is met melkchocolade, amandel en kletskop. Ook verkrijgbaar als “Recht uit mijn chocohart” (melkchocolade/framboos) of “Tis Feest” (wit met framboos, biscuit en discodip). Om te geven, of voor je eigen feestje.
Voets Specialiteiten, stand 410 + 421
Urban bubbel
URB is een urban bubbel, om van ieder moment iets bijzonders te maken. URB is verkrijgbaar in drie varianten met elk een eigen smaak en karakter, waarbij je alcohol totaal niet mist. De drankjes hebben een droge nasmaak met een subtiel bittertje. Geen zoete, plakkerige mond die na een paar drankjes tegen gaat staan.
URB Luxury Drinks, stand 413
Van Schier Monnikenwerk
Door de bodemsamenstelling van Schiermonnikoog heeft de melk voor deze kaas een zacht-zilte, iets kruidige smaak. Monnikenwerk is een kaas met natuurkorst, gebaseerd op een zuursel uit Zwitserland. Deze kaas rijpt onder vochtige omstandigheden en geeft een flinke knipoog naar de alpenlanden, met een volle smaak. Van kaasmaker Van Schier.
Zijerveld Cheese, stand 112
Van Schier Vrije Vogels
De zuivelboeren Van Schier voelen zich verwant met de weidevogels. Ze leven samen al generaties in vrijheid op het prachtige eiland. Hieruit kwam Van Schier Vrije Vogels, een heerlijk smeuïge eilander kaas. Vrije Vogels is een mix van twee kaaszuursels; eentje geeft een boerensmaak, de ander doet denken aan een roodcultuur. Een smaakmaker voor elk moment. Met oog voor biodiversiteit.
Zijerveld Cheese, stand 112
Van Schier Wildpluk
Van Schier Wildpluk is een mild belegen kaas met een melange van eilander kruiden. Wie over Nationaal Park Schiermonnikoog wandelt, komt ze tegen in de natuur: zeesla, duindoorn en zeekraal. Bijzondere smaakmakers. Zo geeft duindoorn de kaas een verrassend lekkere, friszure smaak. Samen met de volle, niet afgeroomde eilander melk zorgen deze kruiden voor een ware smaaksensatie.
Zijerveld Cheese, stand 112
Veggie en vegan crackers
Deze ovengebakken crackers zijn plantaardig en glutenvrij geproduceerd in het hart van Griekenland. Authentieke, geheel natuurlijke smaken, hoogwaardige ingrediënten, vegetarisch (en sommige vegan), allergeenvrij, met uitzondering van melk. Vrij van granen, gluten, ei, noten, sesam en soya. En: heerlijk van smaak!
The Mediterranean Snack Collection, stand 438
Verrassende kaasbegeleiders
Onder de merknaam John & James brengt Foodelicious kaasdippers van eigen recepturen, met eigen design en vormgeving. In potjes van 80 gram en in verschillende varianten, waaronder Witte Port Druiven Vanille, Pure Port, Uien Chutney, Balsamico Ui (vinegar), Vijgen Dadel (vinegar), Spicy Mango en Mosterd Dille.
Foodelicious, stand 290
Verse Amsterdamse ossenworst
Een echte klassieker uit de hoofdstad, maar dan zonder fosfaat, nitriet of andere onnatuurlijk toevoegingen. Gemaakt van Nederlandse dubbeldoelkoeien en met zachte karakteristieke kruiden. Heerlijk voor op een broodje of voor op de borrelplank. Verkrijgbaar in drie varianten: Naturel, Truffel en Gerookt.
1906 - makers van charcuterie, stand 029
Vollemaanskaas
De biologische Fullmoon kaas van Thise wordt 12 maal per jaar geproduceerd – alleen op de dagen dat het volle maan is. Zodra deze kaas op voorraad ligt verandert hij compleet. Bewaard in de kalkstenen grotten van Hjerm. Gedurende 7 maanden rijptijd ontwikkelt de kaas een korst die lijkt op de oppervlakte van de maan. De witte schimmel lijkt op de stoflaag van de maan…
Holland Foodz, stand 222
WensWijnen
Een droge rode WensWijn en een heerlijke kruidige likorette in zwart kruikje. Beide voorzien van een feestelijke, chique, gouden bedrukking voor een mooie nieuwjaarswens. De wijn en likorette zijn inzetbaar als eindejaarsgeschenk of om te verwerken in pakketten. Tevens is er de mogelijkheid een eigen logo of dat van een klant erbij te bedrukken.
Schermer 1782, stand 253
Zoete mosterddip
Deze Dip Sweet Mosterd van Smaakgeheimen wordt bereid met o.a. graantjesmosterd. De dip is heerlijk te combineren met Hollandse kazen, Alpenkazen en diverse soorten geitenkaas. Hij is ook erg goed bij vleeswaren, kipfilet, beenham, gebraden spek en falafel. De dip is glutenvrij en vegan!
Smaakgeheimen, stand 400
Zoute drop met zeewier
Nieuwe drop uit de keukens van Klepper & Klepper. Op zoek naar de vijfde smaak umami kwam Klepper Jr. uit bij Zeewier. Drop met Zeewier werd na maanden experimenteren de Beste pittig zoute Drop Ooit.
Klepper & Klepper, stand 142