De organisatie van de Nationale Kaasweek is bereikbaar op (0348) 41 97 71 info@foodspecialiteiten.nl

Banner website 2023 def.

Nationale Kaasweek 26 mei t/m 1 juni 2023

Het is erg belangrijk om de lokale ondernemers te blijven steunen. Tijdens de Nationale Kaasweek zullen de kaasspecialisten nóg meer hun best doen om u te verrassen met de lekkerste zachte, half harde en harde kazen die er te vinden zijn.

De Nationale Kaasweek heeft tot doel om deze kaasspecialisten in het zonnetje te zetten, omdat deze ambachtelijke mannen en vrouwen altijd aan u denken en zelden aan zichzelf. Nederland en kaas zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van de melk van Hollandse koeien maken wij de allerlekkerste kazen! Wist u trouwens dat er 10 liter melk nodig is om 1 kilo kaas te maken?

Waarom u de kaasspecialist zou moeten blijven ondersteunen? Heel simpel, alleen hier kunt u terecht voor de echte kennis van de herkomst van het product, bereiding van het product en de juiste bewaaradviezen. Maar ook voor de juiste adviezen voor een lekkere kaas of mooie borrelplank al dan niet met begeleidende dranken. En niet te vergeten de absolute kennis van allergenen en dieetwensen. Kortom, alle informatie en kennis is te vinden bij uw kaasspecialist.

Daarnaast valt de start van de Nationale Kaasweek samen met de start van het Graskaasseizoen. Als seizoensproduct is Graskaas maar een beperkte periode te verkrijgen. Om dat bijzondere karakter van Graskaas te benadrukken hebben boeren, kaasmakers en -handel afgesproken om van de start van het Graskaasseizoen een feestelijk moment te maken. Daarmee wordt een oude traditie weer in ere hersteld. Dit jaar is de feestelijke start van het Graskaasseizoen op maandag 15 mei. 

In 2023 mede mogelijk gemaakt door:
     
Hoofdsponsors    
cono.jpg Voets Cheese Dippers.jpg Logo_text_S (1).png
Sponsors Donateur  
Treur.jpg Graafstroom_logo.jpg