Nationale Kaasweek 26 mei t/m 1 juni 2023
Het is erg belangrijk om de lokale ondernemers te blijven
steunen. Tijdens de Nationale Kaasweek zullen de
kaasspecialisten nóg meer hun best doen om u te
verrassen met de lekkerste zachte, half harde en harde kazen
die er te vinden zijn.
De Nationale Kaasweek heeft
tot doel om deze kaasspecialisten in het zonnetje te zetten,
omdat deze ambachtelijke mannen en vrouwen altijd aan u denken
en zelden aan zichzelf. Nederland en kaas zijn onlosmakelijk
met elkaar verbonden. Van de melk van Hollandse koeien maken
wij de allerlekkerste kazen! Wist u trouwens dat er 10 liter
melk nodig is om 1 kilo kaas te maken?
Waarom u de
kaasspecialist zou moeten blijven ondersteunen? Heel simpel,
alleen hier kunt u terecht voor de echte kennis van de
herkomst van het product, bereiding van het product en de
juiste bewaaradviezen. Maar ook voor de juiste adviezen voor
een lekkere kaas of mooie borrelplank al dan niet met
begeleidende dranken. En niet te vergeten de absolute kennis
van allergenen en dieetwensen. Kortom, alle informatie en
kennis is te vinden bij uw kaasspecialist.
Daarnaast
valt de start van de Nationale Kaasweek samen met de start van
het Graskaasseizoen. Als seizoensproduct is Graskaas maar een
beperkte periode te verkrijgen. Om dat bijzondere karakter van
Graskaas te benadrukken hebben boeren, kaasmakers en -handel
afgesproken om van de start van het Graskaasseizoen een
feestelijk moment te maken. Daarmee wordt een oude traditie
weer in ere hersteld. Dit jaar is de feestelijke start van het
Graskaasseizoen op maandag 15 mei.