CAO
Hier vindt u alle informatie over de CAO voor het Levensmiddelenbedrijf.
Het Vakcentrum is de brancheorganisatie voor alle ondernemers in de levensmiddelendetailhandel, dus ook voor ondernemers met een biologische speciaalzaak. Met passie voor zelfstandig ondernemerschap zetten wij ons in voor alle zaken die voor uw bedrijfsvoering van belang zijn. Hieronder vindt u een aantal activiteiten specifiek voor ondernemers met een biologische speciaalzaak. Vanzelfsprekend zijn ook alle andere diensten van het Vakcentrum beschikbaar.
Hier vindt u alle informatie over de CAO voor het Levensmiddelenbedrijf.
Voor winkels die biologische levensmiddelen verkopen, is het van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de regelgeving rondom de certificatie- en meldingsplicht.
Veiligheid in en rond de winkels is helaas geen vanzelfsprekendheid. Gelukkig biedt het Vakcentrum hierin handvatten.
Als vanzelfsprekend draagt u zorg voor voedselveiligheid. Hier vindt u instrumenten die u daarbij ondersteunen.
Het Vakcentrum biedt diverse opleidingen en trainingen aan. Zowel voor zelfstandige ondernemers als voor zijn/haar medewerkers.
Cijfers over omzet, bestedingen en kengetallen in de branche. Cijfers worden verzorgd door Panteia en zijn veelal gebaseerd op statistieken van CBS, Gfk en Locatus.
Vakcentrum Expertise is de verzamelnaam voor alle kennis, informatie, en ledenvoordelen die het Vakcentrum aan haar leden biedt.
Benchmarkstudie onthult succesfactoren voor toekomstbestendige speciaalzaken
Wat maakt een voedselspeciaalzaak succesvol? Hoe toekomstbestendig zijn speciaalzaken in een snel veranderend retaillandschap? Een nieuwe benchmarkstudie van SEO Economisch Onderzoek – in opdracht van het Vakcentrum, Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) – brengt de succesfactoren in kaart.