A tot Z Pers | Het Vakcentrum en Vakcentrum Bedrijfsadvies zijn bereikbaar op (0348) 41 97 71.

De sollicitatie

Bedenk voor dat je een vacature plaatst eerst hoe je wilt dat de kandidaten solliciteren. Wil je per se een brief of heb je liever dat kandidaten even binnenlopen (en dan liefst niet op het drukste moment).

Loop binnen

Dat lijkt het meest laagdrempelig. Maar zorg dan wel dat je duidelijk aangeeft naar wie kandidaten moeten vragen en op welke momenten kandidaten (niet) welkom zijn.

En bedenk dat kandidaten best zenuwachtig kunnen zijn. Dus wellicht moet je toch even de kans geven om vooraf te bellen of te mailen.

Geef een en ander duidelijk aan in vacaturetekst, advertentie of poster.

Online formulier

Wil je het jezelf en de kandidaat makkelijk maken, dan kan je werken met een online formulier. Je zet dat op jouw website. Je weet dan zeker dat je de gegevens krijgt die je wilt hebben en de kandidaat kan zijn of haar gegeven makkelijk doorgeven.

Let er wel op dat je zorgvuldig omgaat met de inzendingen. Deze informatie is immers gevoelig. Je moet dus zorgen dat de privacy van kandidaten beschermd wordt. (Je bent dat verplicht volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG. Kijk ook op www.vakcentrum.nl/AVG

Hier vind je een voorbeeld van een sollicitatieformulier (Word document)

(Je kunt dit natuurlijk ook laten invullen door de kandidaten die binnenlopen, maar dan moet je ze wel even de tijd geven.)

Brief of e-mail

De klassieke methode. Vraag jezelf af of dat nog past bij de functie die je aanbiedt. Dat ligt voor een vakkenvuller echt anders dan voor een bedrijfsleider.

Geef duidelijk aan wat je verwacht in de brief en cv. Dat maakt het beoordelen makkelijker.

Open hiring

Snel extra capaciteit nodig en vertrouwen in de mens? Dan zou je kunnen kiezen voor ‘Open hiring’. Je neemt dan iedereen aan die binnenloopt. Geen verdere selectie, gelijk aan de slag.

Een relatief nieuwe methode die opvallend goed lijkt te scoren.

In de eerste periode van het werk kijk je dan samen of het werk past en waar ontwikkeling nodig is.

Lees meer over open hiring op de website van openhiring.nl .

12-08-2022