A tot Z Pers | Het Vakcentrum en Vakcentrum Bedrijfsadvies zijn bereikbaar op (0348) 41 97 71.

Hoe bereik je die kandidaten?

De waarde van het netwerk

Je eigen netwerk is goud waard. Wie ken je zelf al? Kinderen van vrienden,
bekenden van een cursus.

Kijk eens in je netwerk. Dat is de makkelijkste, snelste en voordeligste wijze.

Je medewerkers als ambassadeur

Wie kan het best vertellen hoe leuk het is om bij jou te werken? Jouw medewerkers.

Zorg er dus voor dat ze weten dat je nieuwe mensen zoekt en voor welke functie. Maak het aantrekkelijk om kandidaten aan te dragen. Een leuke bonus voor een nieuw aangebrachte collega kan een stimulans zijn. En laat ze ook vooral de vacature(s) delen op hun eigen social media.

Je klanten kunnen helpen.

Kaas en noten.jpgLaat ook in de winkel zien dat je mensen zoekt. Jouw klanten kunnen zo maar een geschikte kandidaat kennen.

Download hier diverse winkelposters

En om te zorgen dat ze er ook thuis aan denken, kan je eventueel een leaflet in de boodschappentas of in de bezorgkrat laten stoppen.

Download hier een invulbare flyer (A5)

Sociale media

Natuurlijk kan je niet om de sociale media heen. Dat begint met het plaatsen van de vacature op je eigen kanalen: Facebook, Twitter, LinkedIn, TikTok.

Daarnaast kan je overwegen om betaalde aandacht in te zetten op met name facebook.

Op deze pagina vind je al diverse posts die je zo in kunt zetten. Ze zijn al op maat voor de aangegeven sociale mediakanalen.

Lees hier ook onze sociale media tips.

 

Voor wat hoort wat, gebruik je Sponsorrelaties

Je sponsort de voetbalclub, of je ondersteunt scholen, je draagt bij aan de avondvierdaagse en je bent actief met en voor ouderen. Kijken steeds hoe je die inzet kunt gebruiken om in contact te komen met potentiële medewerkers.

Dat kan variëren van een advertentie in het clubblad tot een bord langs het veld of een kraam op een open dag. Wees vooral creatief.

Zet in op het onderwijs

Het onderwijs is in tal van opzichten een belangrijke bron.

Erbijbaners

De erbijbaners die je zoekt, zitten nog op school. Probeer ze daar ook te treffen. Ook dat kan weer op tal van manieren. Posters op de prikborden, advertentie in het schoolblad. Maar denk er ook aan je te profileren als een leuke club. Dus een traktatie op de eerste schooldag of iets voor onderweg tijdens de schoolreis, een gastles over economie of voeding. Investeringen die zich terugverdienen.

En een erbijbaner kan al vanaf 13 jaar aan de slag (onder voorwaarden).

BOL/BBL

Overweeg (meer) leerlingen in dienst te nemen die een BOL, beroepsopleidende leerweg (fulltime naar school) of BBL, beroepsbegeleidende opleiding (werken en leren) volgen. Ben je al “erkend leerbedrijf”? Meld je aan via www.s-bb.nl . De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven. Zij zorgen voor een goede samenwerking tussen mbo-onderwijs en bedrijfsleven.

Stages MBO/HBO/ondernemersopleidingen

Wil je goede stagiaires zorg dan dat je bekend bent met en bij de opleidingen. Een goed contact met de opleidingen en hun docenten maakt vaak dat je de betere stagiaires kunt krijgen. Kijk eens voor goede voorbeelden op www.stagemarkt.nl hier zoeken veel scholieren op naar een goede stageplek.

Werkgeversservicepunt

We noemen het Werkgeversservicepunt nog even apart. Je las er al over bij de arbeidsgehandicapten.

Een werkgeversservicepunt geeft advies bij de werving en selectie van personeel. Het werkgeversservicepunt is een samenwerkingsverband tussen UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen en diverse kenniscentra bij jou in de regio.

Download hier de factsheet Retail (pdf) van het Landelijk Netwerk Servicepunten en het UWV met tal van tips, adviezen en handige links.

De werkgeversservicepunten zitten op 35 plaatsen in het land. Neem contact op met een werkgeversservicepunt in de buurt.

Adverteren

Lokale media

De lokale media kent u waarschijnlijk al. U weet welk huis-aan-huisblad het beste wordt gelezen. Maar denk vooral ook aan digitale lokale media, zoals indebuurt.nl. Die presenteren vacatures vaak net even anders. Bijvoorbeeld een overzicht van ‘de leukste vacatures in de buurt’. Daar wil je natuurlijk tussen staan.

Je vindt hier enkele voorbeeldadvertenties. Je kunt deze zelf (laten) aanvullen.

Vacaturesites

De meest gebruikte vacaturesites zijn op dit moment werk.nl en indeed.nl

Werk.nl is van het UWV/werkgeversservicepunten. Indeed.nl is een commercieel initiatief. Op beide sites is het heel eenvoudig om vacatures te plaatsen. In beide gevallen kan dat gratis, maar Indeed biedt ook enkele betaalde diensten om beter zichtbaar te worden of om beter te selecteren.

08-02-2023