Informatieplicht energiebesparing, Vakcentrum ontzorgt!

Ondernemers die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken zijn verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen, die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Dit is geregeld in de Wet milieubeheer. Deze verplichting wordt aangevuld met een informatieplicht. Deze informatieplicht houdt in dat uiterlijk op 1 juli 2019 alle bedrijven die onder de verplichting vallen, digitaal dienen te hebben gerapporteerd welke energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen. Hiervoor heeft de overheid een eLoket geopend.

Invulworkshops informatieplicht energiebesparing

Het Vakcentrum ontzorgt u in deze en biedt u ondersteuning bij het voldoen aan de wettelijke verplichting door praktische invulworkshops, begeleid door energieadviseurs met ruime ervaring in de branche. Het uitgangspunt is dat u na het volgen van een invulworkshop volledig voldoet aan de informatieplicht. Als Vakcentrumlid kunt u kosteloos deelnemen aan één van de invulworkshops. Meld u hier aan voor een van de invulworkshops.

Individuele begeleiding

Geheel uitbesteden kan ook. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Afhankelijk van de agenda kan worden bepaald of een individueel traject nog voor 1 juli kan worden aangeboden. Garantie hiervoor kan niet worden gegeven. Geïnteresseerd in een individuele traject? Meld u hier aan.