Informatieplicht energiebesparing, Vakcentrum ontzorgt!

Ondernemers die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken zijn verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen, die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Dit is geregeld in de Wet milieubeheer. Deze verplichting is per 1 juli 2019 aangevuld met een informatieplicht. De informatieplicht houdt in dat alle bedrijven die onder de verplichting vallen, digitaal dienen te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen. Hiervoor heeft de overheid een eLoket geopend.

Invulworkshops informatieplicht energiebesparing

Het Vakcentrum ontzorgt u in deze en biedt u ondersteuning bij het voldoen aan de wettelijke verplichting door praktische invulworkshops, begeleid door energieadviseurs met ruime ervaring in de branche. Het uitgangspunt is dat u na het volgen van een invulworkshop volledig voldoet aan de informatieplicht. Als Vakcentrumlid kunt u kosteloos deelnemen aan één van de invulworkshops.

Extra workshop: Op dinsdag 27 augustus is een extra workshop ingepland. De workshop vindt plaats bij het Vakcentrum in Woerden. Wanneer u wenst deel te nemen, stuur een bericht aan reactie@vakcentrum.nl. Graag deelnemen maar de datum schikt niet? Laat het ons ook weten, bij voldoende belangstelling worden extra workshops ingepland.

Individuele begeleiding

Geheel uitbesteden kan ook. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Geïnteresseerd in een individuele traject? Meld u hier aan, het secretariaat zal dan contact met u opnemen om de afspraak in te plannen.