Shopping Tomorrow

Shopping Tomorrow is het platform waar retailers gezamenlijk continu de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de (internationale) markt verkennen en tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van Nederland te verbeteren. Het onderzoeksplatform is geïnitieerd door Thuiswinkel.org en wordt ondersteund door het Vakcentrum en 23 andere branche- en belangenverenigingen.

City Distribution - Stad van de toekomst

Doorpakken in duurzame stedelijke distributie

De distributie in binnensteden wordt een steeds grotere uitdaging. Het Vakcentrum was dan ook een van de gastheren van de Expertgroep City Distribution van het Shopping Tomorrow Project.

De consumenten kiezen voor gemak. Bestellingen willen ze snel en zonder meerkosten op een zelfgekozen tijdstip en locatie ontvangen. Voor de bevoorrading van consumenten en winkels worden op verschillende momenten van de dag diverse type voortuigen ingezet. Same-day delivery en korte tijdvensters komen steeds meer voor en de consumenten en winkelier bepalen steeds meer hun eigen logistiek.

De blue paper van de expertgroep is hier te downloaden.

Bluepapers ShoppingTomorrow 2018-2019

Vakcentrumleden kunnen losse bluepapers van de expertgroepen hier gratis downloaden.

Boek Shopping Tomorrow

Wat zijn de belangrijkste technologische ontwikkelingen in de customer journey? Welke invloed gaan e-commercegiganten als Amazon, eBay en Alibaba hebben op de Nederlandse retail? Hoe kunt u de consument van de toekomst (blijven) bereiken? De antwoorden op deze en nog vele andere vragen vindt u in het boek ‘Shopping Tomorrow’, dat vanaf vandaag gratis te downloaden is voor Vakcentrumleden.

Het boek ‘Shopping Tomorrow’ is een innoverend en praktisch boek en onmisbaar voor iedere (web)winkelier. Het boek bevat veel adviezen en tips waarmee u zich kunt voorbereiden op de toekomst. Na het lezen van dit boek weet u welke veranderingen eraan komen en hoe u uw onderneming klaarstoomt voor de consument van de toekomst.

Resultaat van twee jaar onderzoek
'Hoe winkelt de consument in 2020 en hoe kan B2C verkopend ondernemend Nederland succesvol inspelen op de grote veranderingen die gaan komen?' Met deze vraag vertrokken ruim 660 experts uit de retail-, reis- en financiële industrie op een onderzoekstocht, Shopping2020. Het boek Shopping Tomorrow is het resultaat van twee jaar onderzoek en praktijkervaring van dertig expertgroepen die de volledige e-commercesector in Nederland vertegenwoordigen.
 
Betrokkenheid Vakcentrum
Het boek ‘Shopping Tomorrow’ is een initiatief van het programma Shopping2020 waarbij ook het Vakcentrum is aangesloten. Shopping2020 is een onderzoeksprogramma met als doel het ontwikkelen van een toekomstvisie op de (online) verkoop van producten en diensten.

Gratis downloaden Shopping Tomorrow

Vakcentrumleden kunnen het boek hier gratis downloaden.