Shopping Tomorrow

Shopping Tomorrow is het platform waar retailers gezamenlijk continu de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de (internationale) markt verkennen en tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van Nederland te verbeteren. Het onderzoeksplatform is geïnitieerd door Thuiswinkel.org en wordt ondersteund door het Vakcentrum en 23 andere branche- en belangenverenigingen.

Bluepapers ShoppingTomorrow 2018-2019

Vakcentrumleden kunnen losse bluepapers van de expertgroepen hier gratis downloaden.

Boek Shopping Tomorrow

Wat zijn de belangrijkste technologische ontwikkelingen in de customer journey? Welke invloed gaan e-commercegiganten als Amazon, eBay en Alibaba hebben op de Nederlandse retail? Hoe kunt u de consument van de toekomst (blijven) bereiken? De antwoorden op deze en nog vele andere vragen vindt u in het boek ‘Shopping Tomorrow’, dat gratis te downloaden is voor Vakcentrumleden.

Rapport Shopping Tomorrow

Combinatie on- en offline groeiende
De helft van de consumenten vindt het prettig om tijdens het shoppen fysieke en online winkelbezoeken met elkaar af te wisselen. Wanneer consumenten echter advies willen over bepaalde producten of diensten, vinden ze een winkelbezoek de fijnste methode om in contact te komen met de verkoper (73% in 2019 tegenover 58% in 2018).

Consumenten verwachten daarin wel dat de fysieke retail meer met technologieën gaat doen, zoals contactloos betalen via hun smartphone en zelfscankassa’s. Consumenten vinden technologie in winkels overigens eerder efficiënt (46,4%) dan leuk (20,2%). Met andere woorden, ze zien het eerder als onderdeel van een frictieloze winkelervaring dan als inspiratiebron.

Lees hier het volledige rapport Shopping Tomorrow 2019: The future of retail according to consumers