Energie besparen is een winst voor ons allemaal

Vakcentrum biedt haar leden praktische hulp om energie te besparen en daarmee de kosten van hun bedrijfsvoering structureel te verlagen. Gezien de huidige economische omstandigheden is dat meer dan ooit mooi meegenomen. De hulp bestaat uit het online programma Duurzaam.Energie.Besparen (DEB). Dit programma biedt u inzicht in de energiebesparingsmogelijkheden voor uw winkel. De digitale bespaarassistent rekent direct uit hoe groot een investering is en welke besparing het u oplevert.

Interviews met Vakcentrumleden over het gebruik van DEB

Energie besparen als ondernemer

Besparing op energie en kosten gaan hand in hand. Daarmee levert de ondernemer een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen en aan een gezondere positie van het eigen bedrijf.

Bespaarassistent

Via het online programma kan iedere ondernemer direct zien hoeveel euro’s hij of zij kan verdienen door het nemen van energiebesparende maatregelen. Dat wordt per individueel bedrijf berekend. De digitale bespaarassistent geeft vervolgens aan welke maatregelen er zijn om de besparing ook daadwerkelijk te bereiken. In de meeste gevallen worden verschillende opties naast elkaar gezet, met de bijbehorende investeringskosten. De ondernemer kan zelf bepalen wat het beste aansluit bij de eigen onderneming. Per bedrijfstak zijn ‘quick wins’ vermeld: maatregelen die het gemakkelijkst geld opleveren en vaak eenvoudig kunnen worden toegepast.

Van klein tot groot

Alle Vakcentrumleden kunnen gebruik maken van de digitale bespaarassistent. De voorgestelde maatregelen blijven soms zelfs onder der honderd euro. De ondernemer kan zelf bepalen wat het beste aansluit bij de eigen ­onderneming.
Grotere bedrijven (met een jaarlijks verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas) zijn wettelijk verplicht ­energiebesparende maatregelen te nemen.

DEB biedt:

  • Persoonlijke digitale bespaarassistent
  • Toegang tot wettelijk Erkende Maatregelenlijsten
  • Besparingscalculatie voor één vestiging

En voor Vakcentrumleden ook:

  • Besparingscalculatie voor één of meerdere vestigingen
  • Planningstool
  • Vereniging specifieke informatie en ondernemersverhalen
  • Voordeelregelingen aangeboden door verenigingen
  • Als eerste op de hoogte van subsidie en voucher regelingen
  • Sector specifieke webinars
Direct naar DEB