SSK voor ondernemers

Boodschappen doen bij een Super Supermarkt Keurmerk (SSK) supermarkt is kiezen voor verantwoord boodschappen doen. In meerdere opzichten. Want het SSK keurmerk staat voor lokale betrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Al meer dan 10 jaar laten zelfstandige supermarktondernemers met het SSK keurmerk zien dat zij een duidelijke meerwaarde hebben voor klanten, medewerkers en de omgeving waarin zij opereren.

Waarom aanmelden voor het Super Supermarkt Keurmerk?

Ruim 42% van alle supermarkten wordt gerund door zelfstandig supermarktondernemers. Zij zetten zich extra in op veel terreinen zoals duurzaamheid, veiligheid en de leefbaarheid in en rondom hun winkel. Zo sponsoren sommige van die ondernemers sportclubs voor kinderen, bieden ze faciliteiten voor minder validen en organiseren ze een boodschappenservice.

Maar… weet de consument dat ook?

Hoewel vrijwel iedereen vaak een supermarkt bezoekt, weten veel consumenten niet welke meerwaarde zelfstandige supermarktondernemers hebben. Met het Super Supermarkt Keurmerk kunt u dat laten zien!

De voordelen van Super Supermarkt Keurmerk op een rij

  • Als lokaal verantwoorde ondernemer positioneert u zich onderscheidend en bindt u klanten aan uw winkel.
  • U bent een volwaardige en gewaardeerde gesprekspartner voor lokale overheden.
  • U verankert verantwoord ondernemen op een structurele, rendabele manier in uw bedrijfsvoering.
  • U profiteert van de kennis van het Vakcentrum en TNO en bent op de hoogte van de nieuwste sociale en technische innovaties op het gebied van duurzaamheid.
  • Het Vakcentrum ondersteunt het keurmerk met lokale, innovatieve communicatiemiddelen.
  • Eenvoudige aansluiting op de wereldwijde klimaatcampagne Race To Zero (ondersteund door de Verenigde Naties)

Ondernemers met het SSK keurmerk hebben bewezen zich extra in te zetten op het gebied van zeven thema’s die samenhangen met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer over het SSK keurmerk