Het Vakcentrum is bereikbaar op (0348) 41 97 71.

header 2

 

Wat is Meerwaarde?

Zelfstandig winkeliers geven kleur aan de maatschappij. Naast het draaiend houden van de eigen winkel onderneemt de zelfstandig winkelier ook buitengewoon veel buiten de winkel, ten behoeve van de medemens, buurt en maatschappij. Zelfstandigen halen dikwijls mindervalide klanten op of bezorgen de boodschappen thuis. Je sponsort de plaatselijke avondvierdaagse, de sportvereniging of een goed doel door bijvoorbeeld een spaaractie of zet personeel in voor opschoningsacties. Zelfstandigen zijn betrokken bij hun omgeving: jij vind dat normaal. Echter weet daardoor niet iedereen dit, en daardoor wordt de waarde hiervan niet altijd meegewogen in beleidskeuzes. Dat is zonde!

We hebben ervoor gezord dat niemand meer om de meerwaarde van de zelfstandig winkelier heen kan en dat beleidsmakers, bestuurders en politici meer rekening gaan houden met de belangen van de zelfstandig winkeliers.

Vakcentrum_01.jpgBoek vol mooie voorbeelden en cijfers

Eerder vroegen we alle Vakcentrumleden om hun maatschappelijke initiatieven bij ons te melden; bedankt voor jullie bijdrage! Al deze cases hebben we gebundeld in een prachtig boek dat de meerwaarde al heel goed in beeld brengt. Het boek is verschenen op 10 september 2020. Klik hier om het Meerwaarde boek te lezen.

Laat anderen jouw meerwaarde onderschrijven

Klanten, de buurtbewoners, de verenigingen, medewerkers en anderen uit de omgeving van de winkel, ervaren de meerwaarde van de zelfstandig winkelier dagelijks. Juist daarom hebben wij hun gevraagd de meerwaarde te onderschrijven. 


Reuzeboek reisde door de provincies

Per provincie reisde een reuzeboek langs Vakcentrumleden. Zodat klanten en relaties de meerwaarde ook daadwerkelijk in de winkel konden onderschrijven (vanzelfsprekend corona-veilig). Hiervoor was een speciale display ontwikkeld om nog extra aandacht te vestigen op de actie. Deze reacties gebruiken we niet alleen voor de politiek, maar zetten we ook in om een Guinness wereldrecord te verbreken. 

Ieder Vakcentrumlid kon meedoen

Alle Vakcentrumleden konden aan deze campagne meedoen en reacties verzamelen. Er was voor iedereen veel promotiemateriaal beschikbaar en de nodige reactieformulieren. 

Op naar Den Haag!

Alle testimonials opgenomen in de provincieboeken, zijn tijdens de Dag van de Ondernemer (20 november 2020) gepesenteerd aan minister-president Marc Rutte en staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer. Om duidelijk te maken dat de zelfstandig ondernemer onmisbaar is. Volgens heel Nederland!

Op naar een wereldrecord!

Van al die verhalen maken we een slinger, die zo lang wordt dat er een wereldrecord mee gehaald kan worden.
De GUINNESS WORLD RECORDSTM poging is op 13 september 2021 op de KNVB Campus in Zeist.