De Nieuwe Winkelstraat: voor toekomstbestendige centrumgebieden

Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) is een onafhankelijk kennis- en netwerkplatform voor centrumgebieden die door lokaal samen te werken investeren in de toekomst.

logo DNWS

Voor wie?

DNWS is opgezet om alle belanghebbenden van een centrumgebied: ondernemers, winkeliers(verenigingen), gemeenten, centrummanagers, vastgoed, horeca, kunst en cultuur te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van het centrumgebied. DNWS is niet alleen in centra van steden en dorpen actief, maar ook steeds vaker in wijk- en buurtcentra. Het Vakcentrum ondersteunt de missie van DNWS. Toekomstbestendige centrumgebieden zijn immers ook in uw belang. Het Vakcentrum stelt menskracht en kennis beschikbaar aan dit onafhankelijke platform.

Landelijk netwerk en lokale kennis

DNWS is het enige platform in Nederland met een landelijk netwerk en lokale kennis. DNWS biedt een doorlopend kennisprogramma met actuele thema’s die onderzocht worden, online kennissessies met praktijkcases en congressen waar centrumgebieden uit heel Nederland bij elkaar komen.

Op lokaal niveau denkt DNWS met u mee over vraagstukken die specifiek betrekking hebben op uw centrumgebied. Daarnaast biedt DNWS professionele ondersteuning aan bij de aangesloten gemeenten, ondernemersverenigingen, vastgoedcollectieven en centrummanagement organisaties. De accountmanagersvan DNWS delen graag hun kennis en ervaring uit centrumgebieden door heel Nederland.

Lokale trajecten

Alle vergaarde kennis zet DNWS in voor betrokken partijen van centrumgebieden bijvoorbeeld door het uitvoeren van een DNWS Scan en/of een DNWS Kom-In-Actie-Traject. Door het laten uitvoeren van een DNWS Scan wordt in een oogopslag inzichtelijk waar de uitdagingen in het centrumgebied liggen om vervolgens met elkaar een actieplan op te stellen en uit te voeren. In het DNWS Kom-In-Actie-Traject ligt de focus op het groepsproces en gezamenlijk in actie komen. Geen enkel centrumgebied en geen enkele situatie is hetzelfde, daarom is het traject altijd maatwerk. Acties kunnen voortkomen uit bestaande visies en plannen vanuit het centrumgebied of worden vastgesteld op basis van een of meerdere pijlers van DNWS.

DNWS.PNG

Pijlers DNWS

Alles wat DNWS doet is terug te voeren op vijf pijlers. Deze thema’s lopen als rode draad door alle activiteiten, onderzoeken en adviezen, omdat ze van cruciale invloed zijn voor toekomstbestendige centrumgebieden. 

  • Basis op orde
  • Samenwerken
  • Ontmoeten en beleven
  • Transformatie
  • Data en digitalisering

DNWS actief in...

DNWS is actief in een groot aantal centrumgebieden in Nederland. Klik hier om te zien welke centrumgebieden aangesloten zijn bij DNWS.

Publicaties

Klik hier voor interessante publicaties rondom locatiebeleid.

15-08-2022