SEO Onderzoek: arbeidsmarkt en flexibiliteit

Wat vinden uw medewerkers belangrijk?

Het Vakcentrum laat een onderzoek doen naar de wensen van medewerkers als het gaat om flexibel werken.

Onderzoek SEO poster versie 2

Download hier de kantineposter: inkomen vs flexibiliteit (met link in de mail)

Download hier de kantineposter: vaste werktijden vs last minute roosterwijziging (met link in de mail)

Download hier de kantineposter: vaste werktijden vs last minute roosterwijziging (met link op intranet)

Download hier de kantineposter inkomen vs flexibiliteit  (met link op intranet)

 

Het kabinet wil de arbeidsflexibiliteit verregaand beperken. Wij hebben al vaak aangegeven dat juist onze branche en onze medewerkers gebaat zijn bij flexibiliteit. Dat willen we nu extra onderbouwen met aanvullend onderzoek. Daarmee willen we politici en beleidsmakers bewust maken van de gevolgen van dit beleid, zoals van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). Ook willen we mede op basis van dit onderzoek vaststellen welke veranderingen voor onze sector gewenst zijn en verwerkt moeten worden in toekomstige arbeidsmarktbeleid van de overheid.

Mening van medewerkers belangrijk

Voor dit onderzoek hebben we gesproken met een aantal Vakcentrumleden, in zowel de food als non food branches (groot en klein) over de belemmeringen die zij in de praktijk ondervinden van de huidige wet- en regelgeving. In aanvulling daarop willen we ook graag de wensen en ervaringen van medewerkers achterhalen. Hoeveel waarde hechten zij aan flexibiliteit? En tegen welke regels lopen zij aan? We hebben een vragenlijst opgesteld om te kijken of het overheidsbeleid aansluit bij hun voorkeuren. Het beleid is bedoeld om medewerkers meer bescherming en zekerheid te bieden, maar willen ze dat eigenlijk wel?

Terugkoppeling

In de mail die u heeft ontvangen zat ook een link specifiek voor uw onderneming. Bij voldoende respons kunnen we u dus ook uw ‘eigen’ resultaten laten weten.