Pinnen & pinstoringen

In een tijdperk waarin digitale transacties de norm zijn geworden, groeit het vertrouwen van Nederlanders in elektronische betalen. Onderzoek van de Betaalvereniging Nederland onthult een voortdurende toename van pintransacties, waarbij vooral kleine bedragen steeds vaker met de pinpas worden afgerekend. We pinnen meer dan ooit, maar dat brengt ook aandachtspunten met zich mee. Waar moet u als zelfstandig ondernemer op letten? Wij vertellen u meer over pinnen.

Pinstoringen

Storingen in het pinverkeer komen helaas wel eens voor. Heel vervelend voor u als ondernemer en het liefst heeft u het zo snel mogelijk opgelost. Er zijn storingen waar u als ondernemer zelf niets aan kunt doen. Deze storingen zijn vaak landelijk of worden door buitenaf veroorzaakt. Controleer bij een storing eerst of de oorzaak bij uw eigen onderneming ligt.

Maatregelen

Als zelfstandig ondernemer kunt u zich voorbereiden op een storing. Hoe korter te storing duurt, hoe minder last uw onderneming en klanten daarvan hebben. Zo moet je zorgen voor een stabiel netwerk, eventueel een dubbel netwerk en is een reserve-betaalautomaat een oplossing. Meer weten over de maatregelen als voorbereiding op een storing? Dit leest u op de website van pin.nl.