Retourpinnen

Veel ondernemers bieden hun klanten een ‘niet goed, geld terug’-service. Maar contant geld retour geven als de klant zijn aankoop gepind heeft, is niet ideaal. Retourpinnen is de oplossing.

Wat is retourpinnen?

Retourpinnen is een omgekeerde pintransactie en kan met elke betaalpas. Voorwaarde is wel dat het artikel in de winkel elektronisch is betaald. Het grote voordeel van Retourpinnen is dat u geen grote hoeveelheden contant geld meer hoeft aan te houden voor het geval dat klanten iets komen retourneren. Dat is veilig en handig. Weten hoe Retourpinnen werkt? Bekijk de animatie.

Kosten van retourpinnen

Om Retourpinnen te kunnen aanbieden, betaalt u per maand een paar euro abonnementskosten, plus enkele centen per Retourpintransactie. De exacte tarieven vindt u op de website van uw bank.

In 5 stappen geregeld

Wilt u Retourpinnen aanbieden? Dat kunt u in 5 stappen regelen:

  1. Neem contact op met de bank of het bedrijf dat uw pintransacties afhandelt en vraag naar de voorwaarden
  2. Check bij uw leverancier of uw betaalautomaat er geschikt voor is of een software update nodig heeft
  3. Sluit een Retourpincontract af met uw bank. Daarbij legt u ook vast wie een Retourpintransactie mag doen en wat het maximumbedrag per transactie en per dag is.
  4. Licht uw medewerkers in over de werkwijze van Retourpinnen. De animatie legt uit hoe het werkt.

Laat uw klanten zien dat Retourpinnen in uw zaak mogelijk is. Voor gratis promotiemateriaal voor Retourpinnen kunt u terecht op www.pin.nl/ondernemer/retourpinnen.