Ontslag door opzegging

Er wordt gesproken over ontslag door opzegging, als een werkgever aan de werknemer meedeelt de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Hierbij moet de werkgever specifieke wettelijk regels en termijnen volgen, afhankelijk van het type arbeidsovereenkomst.

Hoe ga je hier als werkgever mee om?

Als werkgever is het belangrijk om het ontslagproces zorgvuldig te plannen en uit te voeren, waarbij goede communicatie centraal staat. Informeer de werknemer niet te laat maar ook niet te vroeg over het voorgenomen ontslag en bespreek de redenen achter deze beslissing. Respecteer de wettelijke opzegtermijn en bereken nauwkeurig op welke vergoedingen de werknemer aanspraak maakt bij beëindiging.

Daarnaast is het aan te raden om juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat het ontslag in overeenstemming is met de geldende wetgeving. Door open en transparant te communiceren en de juiste procedures te volgen, kun je als werkgever een respectvolle en rechtmatige beëindiging van de arbeidsovereenkomst waarborgen.

Vraag het Vakcentrum om advies

Voor meer gedetailleerde informatie en specifieke stappen in het proces van ontslag door opzegging, neem contact op met onze experts of raadpleeg de relevante wetgeving.

Neem contact op