E-learning Sterker online ondernemen

Het Vakcentrum komt met een serie e-learnings, speciaal ontwikkeld voor mkb-winkeliers die een online strategie willen ontwikkelen of hun online activiteiten willen verbeteren. De serie gaat 14 lessen omvatten. De eerste vier lessen zijn inmiddels beschikbaar. Vakcentrumleden kunnen alle lessen uit de serie gratis volgen. Dat maakte Patricia Hoogstraaten, directeur van het Vakcentrum, zo-even bekend tijdens het digitale Branche-Event Foodspecialiteiten. De afgelopen periode heeft geleerd dat een sterke online aanwezigheid van groot belang is voor ondernemers.

Het is zaak om vooral gevonden te kunnen worden als de consument een zoekopdracht geeft op het internet. Een goede website als uithangbord of digitale brochure kan, zeker in combinatie met actief gebruik van social media, zeer effectief zijn. De volgende stap kan dan eventueel een webshop zijn. Ook daar zijn in de branche al zeer aansprekende voorbeelden van.

Deze nieuwe e-learning-serie richt zich op ondernemers met een fysieke winkel die hun eerste stappen in het online ondernemen hebben gezet óf gaan zetten en die stoeien met de uitdaging hun online kanaal verder uit te bouwen en rendabel te maken. Er is veel aandacht voor lokale zichtbaarheid, activiteit en samenwerking.

Bent u al online?

Ondernemers die al online actief zijn kunnen direct aan de slag met de eerste, nu beschikbare, lessen. Die gaan namelijk in op ‘Meer verkopen door de (bestaande) webshop te verbeteren’ met als onderdelen: “Productpagina’ en ‘Productfoto’s’. Ook de e-learning met als onderwerp ‘De bestelling naar de klant’ is al beschikbaar.

Ondernemers die al wel online actief zijn maar nog geen webshop hebben kunnen de les over het opstarten van een webshop volgen.

Nog niet online?

Ondernemers die nog niet online actief zijn of wel al actief zijn maar geen behoefte hebben aan een webshop, kunnen vanaf 15 augustus inhaken. Dan komen de lessen beschikbaar over ‘Online sturen op winkeltraffic’ en ‘emailmarketing’. Die zijn gericht op de ondernemers die met name willen werken aan hun online zichtbaarheid.

Online verkopen

Vanaf augustus zijn ook de lessen over het starten van een webshop en het rendabel online verkopen beschikbaar, onder andere via Facebook. Ook komen dan de trainingen over lokaal online adverteren en lokale SEO (zoekmachine optimalisatie).

Kort en praktisch

De e-learnings zijn kort (circa 20 minuten) en praktisch. Na de les kan een eigen plan van aanpak worden gemaakt.  De trainingen zijn ontwikkeld door e-academy in samenwerking met Thuiswinkel.org, de brancheorganisatie voor webwinkels. Hierdoor kon gebruik gemaakt worden van de brede ervaring en de deskundigheid van professionele webwinkeliers.

Nu beschikbaar

De volgende trainingen zijn vanaf vandaag beschikbaar:

 • Webshop opstarten
 • Productpagina’s voor de webshop
 • Productfoto’s voor de webshop
 • Bestelling naar de klant (de verzending)

Vanaf 15 augustus komen beschikbaar:

 • Online sturen op winkeltraffic
 • E-mail marketing voor mkb
 • Innovatief verkopen
 • Verkopen via Facebook
 • Rendabel online verkopen
 • Lokaal online adverteren
 • Lokale SEO

In het najaar wordt de serie gecompleteerd met de trainingen:

 • Online assortiment
 • Verpakken
 • Retouren afhandelen

Belangstelling?

De eerste trainingen kunnen in een tijdelijk leersysteem gevolgd worden. Heeft u belangstelling om nu al een van de beschikbare trainingen te volgen, meld u dan aan door een bericht te sturen aan reactie@vakcentrum.nl
Binnenkort kunnen ondernemers zich direct aanmelden bij de speciale Vakcentrum-leeromgeving.