Vakcentrum Bedrijfsadvies

Onze deskundige bedrijfsjuristen staan klaar om u te begeleiden bij complexe juridische kwesties. Vakcentrum Bedrijfsadvies geeft advies op verschillende vlakken.

Vestigingsplaatsonderzoek

Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van uw marktgebied. Wij doen vestigingsplaatsonderzoeken voor supermarkten, drogisterijen, slijterijen en (non-)foodspeciaalzaken. Bij een vestigingsplaatsonderzoek brengen wij in kaart wat het marktpotentieel van een bepaald marktgebied is. Vragen die hierbij onder andere aan bod komen zijn: Hoeveel inwoners zijn er? Hoe ziet de samenstelling van de bevolking eruit? Welke concurrenten zijn er in het markgebied aanwezig? Wat zijn sterke en zwakke punten en wat zijn de kansen en de bedreigingen in het marktgebied?

Bent u niet zeker over het vestigingsplaatsonderzoek van de organisatie, dan kunt u deze door ons laten beoordelen. Interesse? Neem contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies via (0348) 41 97 71 of advies@vakcentrum.nl.

 

Huur en Huurprijsverlaging op no cure, no pay basis

Het huurrecht is voor ondernemers anders dan voor particulieren. Lees hier het informatieblad over het huurrecht.

Vakcentrum Bedrijfsadvies heeft een uniek adviesproduct waarmee Vakcentrumleden een huurverlaging kunnen bewerkstelligen. En dat op basis van no cure no pay. Leden betalen dus pas een vergoeding voor de dienst, wanneer er met succes een huurverlaging is afgedwongen. Lees hier meer informatie over deze speciale dienst van Vakcentrum Bedrijfsadvies.

 

Bedrijfsjuridisch advies

Van de koop- of huurovereenkomst tot een geschil met de gemeente. Vakcentrum Bedijrfsadvies kan u ondersteunen bij vragen als: Welke stappen kunnen worden gezet wanneer een lokale lobby niet het vereiste resultaat heeft opgeleverd? Wanneer er iets moet worden rechtgezet? Wanneer een formele procedure bewandeld moet worden? Hoe kunt u schade verhalen wanneer een weg is afgesloten? Wat kunt u doen wanneer uw grootste concurrent zich naast u dreigt te vestigen?

Met al dit soort vragen kunt u terecht bij Vakcentrum Bedrijfsadvies. Onze deskundige bedrijfsjuristen en bedrijfseconomen weten als geen ander hoe je met dit soort situaties om kunt gaan. Onderwerpen waarin zij onder meer zijn gespecialiseerd:

Bestemmingsplan

Omgevingsvergunning

Verkeersbesluiten

Planschade

Bouwvergunning

Winkeltijdenwet

Nadeelcompensatie

Huurprijsverlaging

Aan/verkoop van een pand

Onteigening

Milieurecht

Oneigenlijke concurrentie
(bijvoorbeeld 'vliegende winkels')

Vastgoedontwikkeling en -beheer

Via Vakcentrum Bedrijfsadvies kunt u ook een beroep doen op experts op het gebied van vastgoedontwikkeling- en beheer. Deze experts ondersteunen u bij het realiseren van vastgoedontwikkelingen voor ondernemers, al dan niet samen met andere ondernemers. Zij kunnen ook het volledige beheer van uw vastgoed uit handen nemen, ook als het gaat om risicomanagement, compliance en interne controle.