Wie is de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland?

24-3-2023

Er zijn nog 11 ondernemers in de race voor de ZO2Z Award, de tweejaarlijkse prijs voor de beste zelfstandig supermarktondernemer, die wordt uitgereikt door het Vakcentrum. Deze elf ondernemers scoorden het best in het onderzoek onder hun klanten. Daarnaast werden zij door het in retail gespecialiseerde onderzoeksbureau Q&A beoordeeld aan de hand van een zeer uitgebreide vragenlijst. Deze elf ondernemers worden nu via persoonlijke gesprekken en winkelbezoek nogmaals beoordeeld.

Q&A selecteert vervolgens de drie genomineerden die door een vakjury bezocht gaan worden. De vakjury bestaat uit René Roorda (CBL), Cees Jan Adema (FNLI) en Harrie ten Have (voorzitter Vakcentrum).

De elf kanshebbers zijn:

Jumbo Els Boek Zuiderburen bv

Leeuwarden

Jumbo Bart en Katja de Bresser

Baarle-Nassau

Coopcompact van Bedaf

Achtmaal

PLUS Elbert van den Doel

Gorinchem

Jumbo Roel Heerschap

Heel

PLUS Jongenotter

Rijswijk

JUMBO Froukje Sloot

Stadskanaal

Coop Oldengarm

Zwolle

Plus Simonides Diever

Diever

PLUS Verbeeten Tegelen

Tegelen

AH Vos Westergracht

Haarlem

Op 31 maart wordt bekend wie van deze ondernemers doordringen tot de laatste ronde.

Winnaar op 18 april bekend

De winnaar van de ZO2Z Award 2023-2024 wordt bekend gemaakt op de Dag van het Vakcentrum op 18 april in Gooiland Hilversum.

ZO²Z: Zelfstandig Ondernemer Onderscheidt Zich

De zelfstandig ondernemer doet meer voor zijn klanten, medewerkers en omgeving. Om dat duidelijk te maken is in 2003 de ZO²Z competitie gestart. Met als doel de onderscheidende meerwaarde van de zelfstandig ondernemers duidelijk te maken, naar de klanten, de lokale overheid en andere stakeholders en naar potentiële medewerkers.

Dag van het Vakcentrum 2023: Nieuwe Energie

Nieuwe energie levert nieuwe ideeën en die nieuwe inzichten leveren nieuwe energie. Dat is het thema van de Dag van het Vakcentrum 2023. Met onder andere een bijdrage van Frank Quix (Q&A) “Wat beweegt de consument naar de winkel?”, de feestelijke uitreiking van de ZO2Z Award, Teamprestatie door Merijn Zeeman (Jumbo/Visma), het afscheid van Harrie ten Have als voorzitter en kennismaken met de nieuwe voorzitter.