Ton Croiset van Uchelen

Jurist en mediator; trusted advisor en geaccepteerd gesprekspartner.

Ton ondersteunt al jaren diverse franchiseverenigingen en individuele franchisenemers. Soms als beleids- en juridisch adviseur, maar zeker ook als toegevoegd (extern) bestuurslid en sparringpartner. (Albert Heijn, Welkoop, Gall & Gall, Anytime Fitness, Etos etc.)

Diverse keren is hij betrokken geweest bij het oprichten van een franchisevereniging; steekwoorden daarbij zijn draagvlak en collectiviteit.   

Bij de opzet van verenigingen en bij onderhandelingen heeft hij oog voor wat nodig is én voor wat haalbaar is. Dat zijn helaas niet altijd de zelfde dingen.

Als adviseur is Ton betrokken geweest bij het ontstaan van de Nederlandse Franchise Code (NFC) en de nieuwe wet Franchise.

Als jurist en eindverantwoordelijke heet Ton voor alle juridische zaken nationale en internationale ervaring opgedaan in diverse branches (Advocatuur, IT, Consumenten-producen, Farmacie, Voedselproductie en in de Maak-industrie) en bij verschillende typen bedrijven (grote corporates, van scale-up tot MKB, familiebedrijven). Advisering, contracteren, onderhandelen. Zo nodig begeleiden hij procedures, maar liever niet: het heeft Ton’s voorkeur en is daarom zijn primaire doel om er samen uit te komen. Ton spreekt de taal van ondernemers.

Als bestuurder (vaak als voorzitter), toezichthouder en adviseur is Ton gepokt en gemazeld bij diverse profit en non-profit organisaties, ook in de maatschappelijk-culturele hoek en bij grote professionele sportverenigingen. Ton is duidelijk en schuwt het conflict niet, maar blijft altijd wel zeer oplossingsgericht.

Als mediator is Ton ervaren in diverse soorten conflicten, vaak met ongelijke machtsverhoudingen en een vertroebelde sfeer, maar altijd gefocust op de duurzaamheid van de relatie. Meestal moeten (en willen!) partijen immers met elkaar verder. Klanten variëren van start-ups en scale-up - met hun typische eigenaardigheden - tot grotere bedrijven en organisaties met een conflict dat het voortbestaan raakt. Duurrelaties, zoals franchiseovereenkomsten, zijn dikwijls onderwerp van hoogoplopende spanningen. Juist die lenen zich bij uitstek voor mediation.


Persoonlijke kennismaking

Neem voor een persoonlijke kennismaking contact op met Vakcentrum Bedrijfsadvies, (0348) 41 97 71.

Neem contact op
Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2024