Veiligheid

Het Vakcentrum vindt veiligheid zeer belangrijk. In politiek Den Haag wordt hoog ingezet op de preventie van criminaliteit en het verbeteren van de afhandeling ervan. Voor onze leden bieden wij hieronder informatie, tips en voordeel om de veiligheid in en rond de winkel te verhogen.

Vakcentrumvisie oktober 2019 cover

Voor uw veiligheid:

 • Snelle tips

  Een overzicht van korte, makkelijk te bepreken veiligheidstips

 • MKB phishing test

  Bent u voldoende beschermd tegen phising? Doe de MKB-phishing-test. Deze test wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd IT bedrijf en is momenteel gratis voor bedrijven wanneer zij meedoen aan de pilot. Kent u een bedrijf voor wie dit interessant is, of wilt u uw eigen onderneming de phishing-test laten doorlopen? Bedrijven met minimaal 8 en maximaal 250 medewerkers met een zakelijk e-mailadres kunnen meedoen. U vindt de test op deze webpagina.

 • Waarschuwingsregister Detailhandel

  Vakcentrumleden kunnen zich gratis aanmelden voor het Waarschuwingsregister Detailhandel waarmee u sollicitanten op een frauduleus verleden kan controleren.

 • Afhandeling Winkeldiefstal (first offender)

  De politie heeft een informatiesheet uitgebracht over de afhandeling van een winkeldiefstal van een zogenoemde 'first offender'. U kunt de informatiesheet hier downloaden

 • Regeling 'Winkeldieven betalen'

  Breng met de regeling 'Winkeldieven betalen' (voorheen 'Afrekenen met winkeldieven') bij de winkeldief € 181 in rekening voor de overlast en de schade.

 • Artikelbeveiliging

  Derving is een vervelend probleem waarmee iedere winkelier wel eens te maken krijgt. Het Vakcentrum is dan ook een voorstander van artikelbeveiliging in winkels. Vakcentrumleden krijgen bij Checkpoint een aanzienlijke korting op artikelbeveiliging. Meer informatie

 • Veiligheidstrainingen

  Via het Vakcentrum zijn diverse workshops en trainingen aan op het gebied van veiligheid in de winkel beschikbaar. De duur van de workshop is in overleg. Leden van het Vakcentrum krijgen 20% korting. Lees meer.

 • E-learning en VR-training

 • Vals geld: blijf kijken, voelen, kantelen

  Voor een goed overzicht van de echtheidskenmerken van de Euro-biljetten kijkt u op de site veiligbankieren.nl
  Uiteraard is veilig betalingsverkeer essentieel. Lees meer daarover in de rubriek 'Betalingsverkeer'.

 • Camera in Beeld: registratie van uw camera bij de politie.

  Camera in Beeld is een politiesysteem dat buitencamera’s op een kaart laat zien. Dat kunnen CCTV-camera’s (closed-circuit television) zijn bij overheden, winkels of woonhuizen. Zo weet de politie waar camerabewaking is. Als er bijvoorbeeld een inbraak is geweest, kan de politie via Camera in Beeld beelden van de dader verzamelen. Zo kan de dader sneller worden aangehouden. Registreer uw camera's.

Meer informatie:

En verder:

Ledenonderzoek Veiligheid

Het Vakcentrum heeft onder haar leden een enquete gehouden over veiligheid en criminaliteit. Een samenvatting van de resultaten is te lezen in de VakcentrumVisie Veiligheid.

Lees hier het volledige rapport 'Winkelcriminaliteit bij Vakcentrumleden, een inventarisatie'.

06-10-2021