Veiligheid

Het Vakcentrum vindt veiligheid zeer belangrijk. In politiek Den Haag wordt hoog ingezet op de preventie van criminaliteit en het verbeteren van de afhandeling ervan. Voor onze leden bieden wij hieronder informatie, tips en voordeel om de veiligheid in en rond de winkel te verhogen.

Vakcentrumvisie oktober 2019 cover

Ledenonderzoek Veiligheid

Het Vakcentrum heeft onder haar leden een enquete gehouden over veiligheid en criminaliteit. Een samenvatting van de resultaten is te lezen in de VakcentrumVisie Veiligheid.

Lees hier het volledige rapport 'Winkelcriminaliteit bij Vakcentrumleden, een inventarisatie'.

Gratis informatiemateriaal bestellen

Om het onderwerp bespreekbaar te maken onder de medewerkers, stelt het Vakcentrum gratis informatie- en communicatiemiddelen ter beschikking. U kunt via deze pagina informatiematerialen bestellen. Hier staat onder andere het protocol 'Aanhouden Winkeldieven'.

Voor uw veiligheid:

Snelle tips

Een overzicht van korte, makkelijk te bepreken veiligheidstips

Waarschuwingsregister Detailhandel

Vakcentrumleden kunnen zich gratis aanmelden voor het Waarschuwingsregister Detailhandel waarmee u sollicitanten op een frauduleus verleden kan controleren.

Regeling 'Afrekenen met winkeldieven'

Breng met de regeling 'Afrekenen met winkeldieven' bij de winkeldief € 181 in rekening voor de overlast en de schade.

Artikelbeveiliging

Derving is een vervelend probleem waarmee iedere winkelier wel eens te maken krijgt. Het Vakcentrum is dan ook een voorstander van artikelbeveiliging in winkels. Vakcentrumleden krijgen bij Checkpoint een aanzienlijke korting op artikelbeveiliging. Meer informatie

Veiligheidstrainingen

Via het Vakcentrum zijn diverse workshops en trainingen aan op het gebied van veiligheid in de winkel beschikbaar. De duur van de workshop is in overleg. Leden van het Vakcentrum krijgen 20% korting. Lees meer.

E-learning en VR-training

Vals geld: blijf kijken, voelen, kantelen

Voor een goed overzicht van de echtheidskenmerken van de Euro0biljetten kijkt u bij De Nederlandsche Bank

Uiteraard is veilig betalingsverkeer essentieel. Lees meer daarover in de rubriek 'Betalingsverkeer'.

Excellent cameratoezicht - Gratis camerascan

Om verdachten van misdrijven snel op te kunnen sporen en te kunnen vervolgen zijn camerabeelden van groot belang. Meer dan 50% van de beelden kan echter niet door de politie (opsporing) en het Openbaar Ministerie (vervolging) worden gebruikt. Lees meer over excellent cameratoezicht

En verder:

 

11-10-2019