Foodspecialiteitenwinkels

Het Vakcentrum is de brancheorganisatie voor alle ondernemers in de levensmiddelendetailhandel, dus ook voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel.
Met passie voor zelfstandig ondernemerschap zetten wij ons in voor alle zaken die voor uw bedrijfsvoering van belang zijn. Hieronder een aantal activiteiten specifiek voor foodspecialiteitenondernemers. Vanzelfsprekend zijn ook alle andere diensten van het Vakcentrum beschikbaar.

Certificering


Als ondernemer in foodspecialiteiten wil je iedere dag maximaal scoren. Je doet hard je best om op alle vlakken te excelleren. Met prachtige producten, een mooie winkel, je vakkennis en een enthousiast team. Daarom heeft Vakcentrum Foodspecialiteiten een nieuw certificeringstraject ontwikkeld.

Lees hier hoe u in aanmerking kunt komen voor het certificaat.

Nationale Competities

Tijdens de Nationale Competities gaat Stichting Foodspecialiteiten Nederland, onderdeel van Vakcentrum, op zoek naar de allerbeste foodspecialiteitenwinkels van Nederland. Hierbij wordt gelet op visie, onderscheidend vermogen, assortiment, productkennis en hygiëne.

In 2021 word er gestreden om de titels:

  • Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel
  • Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas
  • Nederlands Beste Foodspecialist Charcuterie

Lees meer over de competities

Vakbeurs Foodspecialiteiten

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is een jaarlijkse vakbeurs waar u kennismaakt met leveranciers en dienstverleners voor de foodspecialiteiten-branche. De vakbeurs richt zich met name op ondernemers en medewerkers van foodspeciaalzaken.

In verband met de coronacrisis is de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2020 uitgesteld naar 2021! De nieuwe datum is maandag 27 en dinsdag 28 september in Expo Houten.

Branche-Event

 

Ieder voorjaar organiseert Stichting Foodspecialiteiten nederland, onderdeel van Vakcentrum, een inspirerend Branche-Event Foodspecialiteiten voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel.

Met het oog op het Corona-virus en de onzekere ontwikkelingen hebben we moeten besluiten het Branche-Event Foodspecialiteiten en de Dag van het Vakcentrum uit te stellen tot 2021.

De locatie, Studio 21 in Hilversum, blijft ongewijzigd.

Opleidingen & Workshops

Speciaal voor ondernemers en medewekers in foodspecialiteitenwinkels, zijn er diverse trainingen en workshops.

Voor (aanstaande) ondernemers is er de Ondernemersacademie Food.

Lekkernijver & Lekkernijen

Vakcentrumleden met een foodspecialiteitenwinkel ontvangen vier maal per jaar het vakblad Lekkernijver.

Voor de consument is er het glossy magazine Lekkernijen, dat eenmaal per jaar verschijnt en door de gecertificeerde foodspecialiteitenwinkels aan klanten kan worden gegeven.

Kennis

Het Vakcentrum heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar de toekomst van de foodspecialiteitenwinkel. Om te komen tot het beeld van de speciaalzaak in 2025, zijn maatschappelijke ontwikkelingen in beeld gebracht aan de hand van de 'trendtrechter'. Conclusie: Er is een uitstekende toekomst voor de échte speciaalzaken.

Lees hier de samenvatting of download het rapport (voor Vakcentrumleden).

Posters

In deze moeilijke periode waar we momenteel in verkeren, willen wij jullie graag helpen waar het kan.
Om deze reden hebben wij posters ter beschikking gesteld die in de winkel of aan de deur van de winkel kunnen worden opgehangen. Doormiddel van deze posters willen wij de consument bewust maken dat ze ook bij jullie terecht kunnen voor boodschappen.

Klik hier om de posters te downloaden.