Foodspecialiteitenwinkels

Het Vakcentrum is de brancheorganisatie voor alle ondernemers in de levensmiddelendetailhandel, dus ook voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel.
Met passie voor zelfstandig ondernemerschap zetten wij ons in voor alle zaken die voor uw bedrijfsvoering van belang zijn.
Hieronder een aantal activiteiten specifiek voor foodspecialiteitenondernemers.
Vanzelfsprekend zijn ook alle andere diensten van het Vakcentrum beschikbaar.

Certificering


Voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel heeft het Vakcentrum een unieke certificering ontwikkeld. Hiermee kunt u uw klanten tonen dat u tot de betere foodspecialiteitenwinkels van Nederland behoort. En dat u continu aandacht besteedt aan kwaliteit, service, hygiëne, vakbekwaamheid, mvo en productkennis.

Lees hier hoe u in aanmerking kunt komen voor het certificaat.

Nationale Competities


Tijdens de Nationale Competities gaat Stichting Foodspecialiteiten Nederland, onderdeel van Vakcentrum, op zoek naar de allerbeste foodspecialiteitenwinkels van Nederland. Hierbij wordt gelet op visie, onderscheidend vermogen, assortiment, productkennis en hygiëne.

In 2019 wordt gestreden om de titels:

  • Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak
  • Nederlands Beste Foodspecialist Wijn
  • Nederlands Beste Foodspecialist Chocolade, Noten, Koffie/Thee

Lees meer over de competities

Branche-Event

 

Ieder voorjaar organiseert Stichting Foodspecialiteiten nederland, onderdeel van Vakcentrum, een inspirerend Branche-Event Foodspecialiteiten voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel. Ondernemers en deskundige gasten delen de meest actuele kennis. Tijdens het Branche-Event Foodspecialiteiten vindt ook de prijsuitreiking plaats van de Nationale Competities. In 2019 is het Branche-Event Foodspecialiteiten op 1 april 2019.

Vakbeurs Foodspecialiteiten

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is een jaarlijkse vakbeurs waar u kennismaakt met leveranciers en dienstverleners voor de foodspecialiteiten-branche. De vakbeurs richt zich met name op ondernemers en medewerkers van foodspeciaalzaken.

De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2019 is op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober 2019 in Expo Houten.

Magazines

Vakcentrumleden met een foodspecialiteitenwinkel ontvangen vier maal per jaar het vakblad Lekkernijver.

Voor de consument is er het glossy magazine Lekkernijen, dat eenmaal per jaar verschijnt en door de gecertificeerde foodspecialiteitenwinkels aan klanten kan worden gegeven.

Basiscursus 'Kaas verkopen'

kaas verkopen

Motivatie en kennis van zaken leiden tot meer plezier in het werk en betere verkoopresultaten. Daarvoor legt Cheese of Course de basis met goed doordachte opleidingen en trainingen: to-the-point en praktijkgericht. Doelgroepen: van beginner tot vergevorderd; van personeel in de bediening tot manager. De cursus bestaat uit 4 dagdelen, van 19:00 tot 22:00 uur. Hier vindt u meer informatie over de basiscursus 'Kaas verkopen'.

Kennis

Het Vakcentrum heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar de toekomst van de foodspecialiteitenwinkel. Om te komen tot het beeld van de speciaalzaak in 2025, zijn maatschappelijke ontwikkelingen in beeld gebracht aan de hand van de 'trendtrechter'. Conclusie: Er is een uitstekende toekomst voor de échte speciaalzaken.

Lees hier de samenvatting of download het rapport (voor Vakcentrumleden).