Betalingsverkeer

Jumbo-Hilversum-165

Ons betalingsverkeer moet veilig, betrouwbaar en 24/7 beschikbaar zijn. En dat natuurlijk tegen zo laag mogelijke kosten. Al jaren wordt met succes pinnen gestimuleerd en dragen nieuwe technieken als contactloos betalen en retourpinnen bij aan het succes. Inmiddels wordt er in de detailhandel net iets vaker gepind dan met contant geld betaald. Dit heeft een gunstig effect op de kosten van pinnen.

Een pintransactie is inmiddels al jaren goedkoper dan een contante betaling. Maar het mag niet betekenen dat de kosten voor contant geld gaan stijgen of dat zelfs de beschikbaarheid, bijvoorbeeld door het teruglopende aantal geldautomaten, in de toekomst in het gedrang komt. De klant bepaalt uiteindelijk hoe hij betaalt. Het Vakcentrum maakt zich sterk voor betaalbaar, toegankelijk en veilig betalingsverkeer, zowel voor pin als contante betalingen.

Ondernemers kunnen zelf veel doen in de strijd tegen pinstoringen, vals geld en skimming. En weet u wat te doen wanneer een klant zijn bankpas bij u laat liggen? Het Vakcentrum helpt u natuurlijk met informatie, advies en praktische tips. Maak bijvoorbeeld gebruik van de tips en tools om  vals geld te herkennen.

Sealbagautomaten

Het Vakcentrum volgt de ontwikkelingen rond sealbagautomaten kritisch. Geldmaat is gestart met het migreren van de sealbagautomaten. Het omzetten van de bankspecifieke sealbagautomaten naar Geldmaat-automaten duurt volgens Geldmaat tot in de zomer van 2021. Behalve dat de ondernemer de sealbag straks afstort in een sealbagautomaat van Geldmaat, verandert er verder bijna niets. Het sealbagcontract blijft gewoon bij de eigen bank lopen en ook het vooraanmelden gebeurt via de eigen bank. Alle vragen over het sealbagcontract of over het gestorte bedrag kan de ondernemer aan de eigen bank stellen. Vragen specifiek over de  sealbagautomaat beantwoordt Geldmaat. Of lees de veelgestelde vragen . Geldmaat beheert het automatenpark en heeft geen inzicht in de rekening van een ondernemer.

Loopt u tegen problemen aan met betrekking tot sealbagautomaten of anderszins de afhandeling van contant geld laat het ons dan weten via reactie@vakcentrum.nl 

Relevante producten en tools

Betaalwijzer

De Betaalwijzer is de nieuwsbrief over elektronisch betalen.

22-10-2020