Betalingsverkeer

Jumbo-Hilversum-165

Ons betalingsverkeer moet veilig, betrouwbaar en 24/7 beschikbaar zijn. En dat natuurlijk tegen zo laag mogelijke kosten. Al jaren wordt met succes pinnen gestimuleerd en dragen nieuwe technieken als contactloos betalen en retourpinnen bij aan het succes. Inmiddels wordt er in de detailhandel net iets vaker gepind dan met contant geld betaald. Dit heeft een gunstig effect op de kosten van pinnen.

Een pintransactie is inmiddels al jaren goedkoper dan een contante betaling. Maar het mag niet betekenen dat de kosten voor contant geld gaan stijgen of dat zelfs de beschikbaarheid, bijvoorbeeld door het teruglopende aantal geldautomaten, in de toekomst in het gedrang komt. De klant bepaalt uiteindelijk hoe hij betaalt. Het Vakcentrum maakt zich sterk voor betaalbaar, toegankelijk en veilig betalingsverkeer, zowel voor pin als contante betalingen.

Ondernemers kunnen zelf veel doen in de strijd tegen pinstoringen, vals geld en skimming. En weet u wat te doen wanneer een klant zijn bankpas bij u laat liggen? Het Vakcentrum helpt u natuurlijk met informatie, advies en praktische tips. Maak bijvoorbeeld gebruik van Checkout en de tips en tools om vals geld te herkennen.

Betaalwijzer

De Betaalwijzer is de nieuwsbrief over elektronisch betalen.

Relevante producten en tools