Contactloos betalen

Contactloos-betalen-met-ING-Betaalpas-300x199

Betalen door je betaalpas of mobieltje kort tegen de betaalautomaat te houden waarbij tot en met € 25 geen pincode nodig is. De overgrote meerderheid van de ondernemers is bekend met contactloos betalen. Deze betaalwijze groeit dan ook snel in Nederland. In heel 2016 werd 630 miljoen keer contactloos gepind, bijna een vervijfvoudiging ten opzichte van 2015. Experts verwachten dat de sterke groei zich de komende jaren zal voortzetten.

Betalen-met-je-mobiele-telefoon-300x199

Al meer dan 19 miljoen betaalinstrumenten

Banken verstrekken – gefaseerd – betaalpassen waarmee contactloos kan worden betaald. Daarnaast kan met sommige mobiele telefoons contactloos worden afgerekend. Inmiddels zijn meer dan 19 miljoen betaalinstrumenten (passen en mobiele telefoons) in omloop om contactloos mee te betalen. Voor de ondernemer maakt het niet uit of de klant contactloos betaalt met een betaalpas of mobieltje; dit kan op dezelfde contactloze terminal en tegen hetzelfde tarief.

1% meer contactloos, € 1 miljoen minder kosten

Innovaties zoals contactloos betalen kunnen de kosten van het betalingsverkeer verder terugdringen. Gemiddeld is een contactloze betaling 10 seconden sneller dan een gewone pinbetaling. Dat is een groot voordeel voor de ondernemer en de klant. Een ander voordeel van contactloos betalen is de besparing voor het betalingsverkeer van de toonbanksectoren. Iedere procent stijging van het aandeel contactloos betalen levert aan ondernemerszijde ongeveer € 1 miljoen kostenbesparing op.