Supermarkten

Het Vakcentrum is de brancheorganisatie voor alle ondernemers in de levensmiddelendetailhandel, dus ook voor ondernemers met een supermarkt.
Met passie voor zelfstandig ondernemerschap zetten wij ons in voor alle zaken die voor uw bedrijfsvoering van belang zijn.
Hieronder een aantal activiteiten specifiek voor supermarktondernemers.
Vanzelfsprekend zijn ook alle andere diensten van het Vakcentrum beschikbaar.

CAO

Hier vindt u alle informatie over de CAO voor het Levensmiddelenbedrijf.

Super Supermarkt Keurmerk (SSK)

Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

ZO2Z Award

Succesvolle ondernemers onderscheiden zich. Iedere twee jaar reikt het Vakcentrum de prestigieuze ZO2Z Award uit aan de beste zelfstandige ondernemer in Nederland.

Veiligheid

Veiligheid in en rond de winkels is helaas geen vanzelfsprekendheid. Gelukkig biedt het Vakcentrum hierin handvatten. Lees verder

Voedselveiligheid

Als vanzelfsprekend draagt u zorg voor voedselveiligheid. Hier vindt u instrumenten die u daarbij ondersteunen. Lees verder

Opleidingen en trainingen

Het Vakcentrum biedt diverse opleidingen en trainingen aan. Zowel voor zelfstandige ondernemers als voor zijn/haar medewerkers.

Branchecijfers

Cijfers met betrekking tot omzet, bestedingen en kengetallen in de branche. Cijfers worden verzorgd door Panteia en zijn veelal gebaseerd op statistieken van CBS, Gfk en Locatus. Klik hier voor de branchecijfers.

Vakcentrum Expertise

Wij laten u zien in met Vakcentrum Expertise op welke gebieden wij uw belangen behartigen, welke mijlpalen we bereikt hebben en welke voordelen het Vakcentrumlidmaatschap voor u heeft.